|   Inscriere 

Timotion a avut o ediție record în 2019! Datorită comunității s-a depășit suma de donații dorită

Timotion V, cel mai amplu eveniment caritabil de alergare din Timișoara, prezintă bilanțul reușitelor din 2019. Cursele de alergare au avut loc în luna aprilie, însă cele 20 de proiecte înscrise pentru obținerea finanțării au continuat să atragă donații timp de 30 de zile de la eveniment. După momentul de vârf al sărbătorii din comunitate și al activităților pentru publicul larg, până în prezent, echipa Timotion s-a asigurat că toate detaliile tehnice sunt puse la punct, astfel încât beneficiarii donațiilor să se bucure de fondurile atrase din donații și taxe de înscriere.

La finișul celei de-a cincea ediții, pentru prima dată în istoricul Timotion, a fost depășit targetul total de donații așteptate, suma finală înregistrată fiind 471.750 lei, cu peste 20.000 lei în plus față de obiectivul stabilit la începutul anului. Alte rezultate, la fel de importante, sunt următoarele:

  • Au fost înregistrate 1.700 donații, cu 122% mai mult față de ediția 2018;
  • 4.500 de alergători au direcționat taxa de participare către unul dintre cele 20 proiecte caritabile, Timotion V a avut cu 1.313 mai mulți participanți față de anul trecut;
  • S-au cumulat 6.200 de contribuții, din însumarea tuturor donațiilor și taxelor de participare;
  • 1.404 copii sub 12 ani au participat gratuit la Timotion V;
  • Jumătate dintre cele 20 de proiecte caritabile și-au depășit obiectivul financiar propus;
  • 105 campioni fundraiseri au strâns 58% din totalul donațiilor.

„Mulțumim tuturor celor care au făcut posibile aceste rezultate extraordinare. Am reușit să depășim toate țintele stabilite pentru evenimentul din 2019 datorită numărului record de participanți, datorită oamenilor minunați care ne-au suținut cu donații, datorită campionilor fundrasiseri, și cel mai important, datorită comunității, care s-a mobilizat și ne-a fost alături atât în procesul de organizare al evenimentului cât și în timpul programului de sărbătoare oferit publicului. Cea mai mare reușită și bucuria noastră sunt legate de mobilizarea și implicarea comunității. Mai mult decât un eveniment sportiv și caritabil, Timotion este un catalizator al dezvoltării comunității” a spus Cristina Potra-Mureșan, coordonatorul echipei de organizare.

Timotion va mișca Timișoara mai departe și în 2020, până atunci, echipa de organizare va publica noutăți despre implementarea proiectelor finanțate din donații și despre cum decurg pregătirile pentru o nouă ediție. Rapoartele despre fiecare proiect în parte vor fi publicate, ca și la edițiile precedente, pe pagina Fundației Comunitare Timișoara, în secțiunea ”Ce facem”.

Organizatorii Timotion – Timișoara se mișcă sunt Clubul Sportiv Asociația Alergotura și Fundația Comunitară Timișoara, care beneficiază de sprijinul sponsorilor: Profi, Akwel, Hamilton Central Europe, Continental, Flexik Automation, Visma și a numeroși parteneri și colaboratori.

Previous Next