|   Inscriere 

Ce este Timotion

În câteva cuvinte, acest eveniment de alergare în masă înseamnă: prietenie, comunitate, speranță, implicare.

Timișoara este primul oraș din România în care joggerii amatori s-au organizat într-o comunitate care promovează alergarea și le oferă ajutor în mod voluntar începătorilor, celor care își doresc să facă mișcare pentru sănătate. Aceasta este misiunea Alergotura, co-organizator Timotion.

Uniți de dorinţa de a creşte o comunitate mai puternica, membrii Alergotura si membrii Fundaţiei Comunitare Timişoara și-au propus să aducă împreună mai multe organizații, instituții, persoane, pentru a crea un eveniment al orașului în cadrul căruia să ne bucurăm de beneficiile mișcării în aer liber și de ceea ce putem construi împreună.

Cursele de alergare propuse sunt pentru puterile oricărui doritor, antrenat sau mai puțin antrenat. Pentru cei din prima categorie este o ocazie de a participa la semimaraton pe un traseu plăcut sau pe o distanță de 5 sau 10 kilometri. Pentru cei neantrenați este un prilej de a se convinge că pot parcurge 2 kilometri într-un ritm mai alert.

Și pentru toți cei care vor veni la Timotion este un prilej să fie generoși, să se implice în comunitate, pentru a contribui la împlinirea unor proiecte locale. Fiecare participant va putea dona taxa de înscriere pentru un proiect din comunitate a cărui realizare depinde și de noi.

Timișoara se mișcă!

Pentru că în fiecare zi tot mai mulți se bucură de alergare sau alte sporturi în aer liber.

Pentru că este orașul în care inițiativa este susținută și de comunitate, interesată din cele mai vechi timpuri de propriul progres.

Vino și tu să pui orașul în mișcare!

Fă gașcă cu prietenii și colegii de serviciu, petrece o zi de weekend alături de familie, ia-ți colegii de clasă și participați ca cea mai mare echipă dintr-o școală!

Timotion este un eveniment organizat pe bază de voluntariat și nu urmărește câștiguri financiare.

Ambasadorii noștri

Salut, sunt Oliver Simionescu, dar s-ar putea sa ma stiti dupa porecla mea: OLiX. Sunt dj si om de radio, pasionat de muzica, mancare si sport. Sunt din Timisoara si intotdeauna mi-au placut actiunile caritabile care pe langa faptul ca ajuta niste oameni ii pun, in acelasi timp, pe altii sa faca si niste miscare.

Anul asta la Timotion  sustin proiectul „Color the Village” al prietenilor de la Asociatia Acasa in Banat, proiect prin care 30 de case vor fi proaspat zugravite datorita volunatarilor!

 

Unul din cei mai valoroși atleți ai României, Paula Ivan este campioană și vicecampioană olimpică în probele de 1500m și 3000m în 1988 la Seul, și deține un record olimpic nedoborât de 30 ani.

”Am fost alături de Hospice Casa Speranței in Brașov în 2017 și în 2018. Tot în 2018 am participat la cea de-a doua ediție a evenimentului sportiv caritabil Goana după sănătate , Alerg și ajut un copil!

De fiecare dată când a fost nevoie am participat la competiții sportive sau evenimente caritabile.

Vă invit să alergați la TIMOTION pentru sănătatea voastră și totodată, prin intermediul Asociației OncoHelp, sa oferiți confort pacientilor bolnavi de cancer!”

 

Timisoara- orasul meu de suflet cu oameni frumosi, oras caruia ii sunt ’’ datoare’’ pentru ca m-a adoptat, astfel, incerc sa acord o  importanta caritatii si implicarii sociale de care acesta are nevoie, din partea mea; cred in menirea fiecaruia de a face bine si de a incerca,  prin puterea exemplului,  sa schimbam in frumos ceea ce ne inconjoara.

Cred cu tarie in oameni si in convingerea ca fiecare dintre noi poate si trebuie sa faca  fapte bune  care produc efecte si care sunt sau nu sunt  cunoscute;  sper ca acest crez sa aiba un efect de multiplicare si sa genereze actiuni in lant, actiuni simple dar de impact , actiuni impreuna : eu, tu, noi.  Acest „impreuna”  ne sustine in a  face  lucruri marete, asa cum impreuna  cu cei de la MagiCAMP,  incercam sa cream  magia pentru copilasii cu afecţiuni oncologice, arsuri şi alte afecţiuni grave.

 Mai cred ca poate, pentru mine,  a venit timpul sa incerc sa ajut mai mult oamenii din jur, sa incerc sa le fiu de folos, sa le fiu alaturi, sa am curajul sa  privesc cu mai mult curaj ochii celor care au nevoie de ajutorul nostru.

 Oncohelp inseamna  mult pentru mine prin prisma unui prieten foarte drag, astfel imi doresc ca fondurile stranse in cadrul Timotion 2019 sa depaseasa resursele care sunt imperativ necesare pentru proiectul avut in vedere in acest an.

 Impreuna putem mai mult si putem mai bine! (Monica Maria Neagoie)

 

Ca societate, suntem datori sa ii protejam pe cei vulnerabili, batrani, copii sau bolnavi. Ca si indivizi insa trebuie sa actionam macar o data pe an si sa facem ceva semnificativ pentru unii acestia. Atunci cand am decis sa raman pe munte cu partenerul meu de coarda, grav bolnav, stiam doar ca imi risc viata si ca nu vreau sa il las acolo. Nu imi pasa ca poate cineva o sa considere asta un act de eroism, la fel cum nu consider asa nici acum. Iar cand prietenul meu Inaki a murit nu am considerat toate  eforturile si riscurile de prisos. Eu cred ca un proiect prin care „Oferim confort pacienților bolnavi de cancer!” aduce o mica alinare celor care sufera inimaginabil. Am incredere in Asociatia Oncohelp nu doar pentru profesionalismul membrilor si conducerii ei, ci pentru faptul ca e bine stiut ca „se poarta foarte frumos cu pacientii”. Si probabil ca in ultimele clipe ale vietii, aceasta este mai important decat medicamentele de ultima generatie. Cand am intalnit-o pe mama lui Inaki pentru prima oara, m-a luat in brate si mi-a spus printre lacrimi: „Stiu ca, inainte de a muri, fiul meu nu a fost nici o clipa singur”. Iar eu am stiut că nimic nu a fost inutil.

Mă numesc Laura Sgaverdea, sunt managerul Studioului Teritorial Radio România Reșița și am vrut întotdeauna să demonstrez că radioul este mai mult decât un job, că radioul poate schimba mentalități. Îmi iubesc slujba, dar la fel de mult iubesc sportul. Mi-am dat seama că este singurul mod în care îmi pot consuma energia, dar care mă ajută să mă detașez, să îmi limpezesc mintea și să îmi întăresc forțele. Iar dacă sportul mă ajută pe mine, de ce nu i-ar ajuta și pe cei din jurul meu? Am reușit să combin cele două pasiuni: radioul și sportul, ambele din dragoste pentru oameni.

Printre proiectele sportive la care am participat se numără Alergând la Pădure, o competiție cu tradiție în Caraș – Severin, Reșița Trail Race sau Valea Cernei Ride.

Și cum în viață cred că totul se întâmplă cu un scop, anul trecut am hotărât ca în cea de-a patra ediție a campaniei umanitare Muzică pentru Viață, derulată de Radio Reșița, să strângem fonduri pentru Centrul OncoHelp din Timișoara, acolo unde sunt tratați și cărășenii mei. Iar acum aflu cu uimire și bucurie că am fost desemnată de Asociația OncoHelp să fiu ambasadorul lor și să alerg la TIMOTION 2019. Deci din nou sportul este cel care ne va ajuta să “Oferim confort pacienților bolnavi de cancer!

 

Sunt Laura Laurentiu  și sunt emoționată să vă dezvălui că am devenit ambasador al  Asociatia Acasa in Banat, pe care o voi sprijini în realizarea proiectului Color the Village la Timotion 2019! Un stil de viață activ, în care să fim implicați alături de familie, de prieteni, de cei care contează pentru fiecare dintre noi, alături de conștientizarea importanței a ceea ce mâncăm, nu doar din punct de vedere nutritiv, ci și cultural și social, sunt, în concepția mea, ingrediente de nelipsit în viața unei familii. Iar o familie își cunoaște rădăcinile, își respectă bătrânii și este mândră de moștenirea lor. Sunt doar câteva dintre motivele pentru care sprijin proiectul Color the Village al Asociației Acasă în Banat la Timotion.

 

 Sunt Amalia Gaiță, fac muzică și fotografie. Am crezut întotdeauna în ideile care mișcă, în curaj și în oameni. Mai cred că suntem mecanisme continuu dătătoare de sens, iar în noi purtăm toate resursele spre schimbare și progres. Alergarea, mai mult decât o provocare a fizicului, este un exercițiu de înțelegere a spiritului. Dincolo de muncă și anduranță, mișcarea ne aduce împreună.  Susțin proiectul „Implică-te și schimbă destine prin educație”

 

Lavinia Melania BratuLavinia Melania Bratu, dr. psiholog, biolog, consilier nutriție, formator și speaker motivațional ”Stil de viață sănătos”.
”În mijlocul oamenilor, parcurg întreaga activitate cu credință și nădejdea în bine. Misiunea mea personala? Să cresc printre oameni și să împărtășesc cu ei echilibrul, cumpătarea, înțelegerea, cunoașterea, bucuria și recunoștința acestui dar numit VIAȚĂ. Din anul 2018 sunt lector la UMFT Timișoara, departamentul Neuroștiințe – catedra de Psihologie. Îmi doresc să fiu un bun cadru didactic dar, mai mult decât atât, îmi doresc să fiu un model de umanitate pentru studenții cu care voi lucra.”(Lavinia Melania Bratu)

 

Andrei RădoiSunt Andrei Rădoi și sunt parte din echipa de Rugby Timisoara Saracens și fost component timp de 11 ani în Echipa Naționala de Rugby a României. Susțin mișcarea, susțin un stil de viata sănătos și va invit alături de ACS Timisoara Rugby Warriors sa ii susținem in proiectul ” In mișcare pentru sănătate” la Timotion! (Andrei Rădoi)

 

Ioana RădoiSunt Ioana Radoi, fosta jucătoare profesionista de handbal,
actualmente antrenor de fitness, și susțin ACS Warriors in proiectul ”In mișcare pentru sănătate” la Timotion! Haideți
alături de ei! (Ioana Rădoi)

 

Cristina BălanCred în depășirea condiției, cred în evoluție, cred în oamenii care fac aceste lucruri și ne inspiră să fim mai buni. Cred în copiii mei, nu în cromozomii lor. Și mai cred că dacă nu putem vedea abilitățile celor din jurul nostru, indiferent de condiția lor genetică, noi avem cea mai mare dizabilitate: neomenia. Iar asta nu se poate remedia cu nimic. Eu cred în abilitate, în ciuda dizabilității.
Susțin proiectul Fundației de Abilitare Speranța: Împreună învingem Down-ul! (Cristina Bălan – artistă și mămică de copii speciali)

 

Marius Parjol Alături de copiii cu Down am descoperit o lume în care ambiția și antrenamentul depășesc orice neputință. Am reușit să fac performanță cu acești copii datorită lor. Fii Ambasadorul Speranței și aleargă cu noi la Timotion sau donează, dacă vrei să vezi lumea prin ochii noștri de campioni. (Marius Parjol)

 

Horia-Colibasanu Eu am descoperit mișcarea în aer liber, în copilărie, alături de părinții mei. De atunci, sportul este o parte importantă din viața mea. Fie pentru sănătate, pentru bucuria de a fi alături de cei dragi mie, fie pentru a depăși limite și pentru a atinge noi performanțe. Vă recomand să vă bucurați de fiecare prilej de a ieși în aer liber ca să faceți mișcare. Învățați-vă copiii să iubească sportul, înfruntați boala sub razele soarelui. Sportul ne face mai fericiți. (Horia Colibășanu)

 

amza

Ca mamă, îmi este atât de clar că fiica mea Ana va face ceea ce vede acasă şi nicidecum ceea ce i se spune acasă încât misiunea mea pentru tot restul vieţii este limpede: să trăiesc după valorile după care îmi doresc să îşi conducă viaţa ea. Mişcarea şi implicarea sunt două dintre aceste valori. Ana va fi alături de mine la TIMOTION pentru a simţi bucuria alergării şi a voluntariatului! (Diana Amza)

 

Trăim într-o perioadă paradoxală. Deşi este numită „epoca vitezei”, oamenii sunt tot mai statici. Din acest motiv a apărut o nouă boală la scară mondială… obezitatea. Aceasta atrage o serie de afecţiuni cardio vasculare ce ar putea fi evitate într-un mod simplu, prin mişcare. Alergarea este o formă simplă de mişcare, nu necesită echipament sofisticat şi poate fi practicată aproape oriunde. Are beneficii pe ambele planuri, fizic şi psihic. Pot confirma că este cel mai bun antidepresiv, ajută la întărirea sistemului imunitar, la eliminarea toxinelor şi creşte calitatea vieţii. Nu, nu am descris o pastilă minune. Toate aceste beneficii ţi le oferă alergarea! Iar dacă eşti la început, îţi recomand cel mai simplu program de alergare pentru începători. Îl găseşti aici: http://bit.ly/progalerg2 (Florin Chindea)

Ciprian Stefanescu

Iunie 2012. Sedentar, cu munca de birou, fumator inrait, consumator de junk-food. Daca trebuie sa urc scarile pina la etajul trei simt ca-mi explodeaza plaminii. Stiu ca nu e un mod de viata  sanatos si nu-mi place cum traiesc, dar nu-mi pot inchipui ca se poate si altfel.

Aprilie 2013. Am alergat primul meu maraton. Intre timp, am reusit sa ma las de fumat iar alergarea a devenit parte din programul meu cotidian. Culmea, o fac din placere, nu ca o corvoada. Ma face sa ma simt plin de energie si ma ajuta, atit fizic cat si mental.

Daca te recunosti in descrierea din primul paragraf, in 25 aprilie ai ocazia sa-ti incepi si tu metamorfoza. Haide sa alergi impreuna cu noi si scoate la lumina omul care iti doresti sa fii!

Aceasta poveste nu este despre mine, ci despre TINE!  Imi doresc in special sa-i inspir pe fumatori si sa le spun, dupa 23 de ani de fumat, ca e chiar mai usor sa se lase decat cred, in masura in care s-au decis pe bune ca e timpul sa spuna „stop, de azi nu mai sunt sclavul tigarii”. (Ciprian Stefanescu)

 

SimonaAmanar

Munca, seriozitatea, respectul pentru tot ceea ce ma inconjoara si sportul m-au facut sa fiu ceea ce sunt astazi. Sigur ca performanta inseamna sacrificii enorme, munca multa, disciplina si un gram de noroc, dar miscarea zilnica, sportul amator aduce sanatate pentru fiecare dintre noi.

Recomand tuturor persoanelor sa-si „piarda” timpul facand sport, chiar daca nu de inalta performanta, iar daca aceasta miscare se coreleaza si cu un scop caritabil devine ca o obligatie pentru noi toti sa participam. Practic, reusim sa imbinam placerea, sanatatea si utilul.

Sper din suflet ca acest demers sa aiba cat mai multi sustinatori si participanti, iar ziua de 25 aprilie sa reprezinte un inceput pt Timotion! (Simona Amanar Tabara)

 

sime-remusCred cu tarie in evenimentele sportive cu scop caritabil. Ele se intampla de ceva timp in alte tari si in Romania iau o amploare tot mai mare. Au fost momente cand m-am gandit ca poate nu voi mai reusi sa pasesc niciodata pe picioarele mele. La alergat nici nu ma gandeam. Si cand am inceput sa merg din nou, la inceput schiopatand, apoi din ce in ce mai bine, mi-am dat seama cat de binecuvantati suntem ca avem 2 picioare pe care le putem folosi.

De abia am asteptat ziua cand sa fac primii pasi in alergare. N-a fost usor, la inceput au fost cativa metri, apoi dupa ceva timp 1 km. Incet incet distantele au crescut si de la 1 km am ajuns la 5 km, apoi la 10, apoi la 21. Incontrolabil, mintea incepe sa se gandeasca la 42 km, care este distanta maratonului. Si odata mintea decisa, nimic nu o mai opreste.

Si daca tot m-am decis sa alerg un maraton, am zis sa il alerg pentru o cauza anume. Astfel s-a nascut „Alerg Pentru O Cauza”, un proiect caritabil in care, prin alergare, strangem bani pentru a acorda anual burse elevilor silitori dar cu situatii materiale nefavorabile.

Au urmat alergari si de 200 de km, tot cu scop caritabil. Te incurajez sa ai grija de sanatatea ta fizica dar si de cea mentala.

Evenimentul Timotion iti ofera tocmai aceasta sansa: sa faci miscare pentru trup, dar si pentru minte si inima. E important sa ne implicam in proiectele care dau ceva inapoi societatii care ne-a format si in care traim. Te invit sa nu ramai indiferent, pentru ca impreuna putem schimba foarte multe. Trebuie sa incepem cu lucruri care tin de noi, in stanga si in dreapta noastra.

Va astept sa va inscrieti, sa va antrenati fizicul si sa va folositi mintea si inima. (Sime Remus)

 

marius-v-ionescuDe ce alergare? In primul rand am sa spun ceea ce multi stiu: sănătate fizica dar si mentală. Alergarea te va ajuta sa te cunoști mai bine pe tine însuți, sa iti cunoști anumite limite, si mai mult de atât, sa le si depășești. Cel care face miscare este mereu mai activ/binedispus, gândește mereu pozitiv si trece mai usor peste orice situație! Sfat pentru părinți: Lăsați copiii sa facă sport, nu doar pentru sănătate, vor învața ce înseamnă disciplina, responsabilitatea, ce trebuie sa faci si cum pentru a reuși in viață! Vor creste cu o mentalitate de campioni, mereu numărul 1! (Marius V. Ionescu)

 

Andrei-RosuAlergarea este, pentru mine, un instrument de dezvoltare personala, care ma ajuta sa imi explorez limitele si sa imi construiesc zilnic o versiune mai buna: un parinte mai bun, un sot mai bun, un prieten mai bun, un om mai bun. Alergarea a devenit si un obicei de igienizare a trupului, a mintii si a spiritului, la fel de natural precum spalatul pe dinti sau facutul unui dus. Imi doresc din tot sufletul un oras de alergatori, pentru ca un om care alearga este un om mai bun. Azi la Timisoara, maine in toata tara! (Andrei Rosu)

 

bogdan_umanschiNu îmi pot imagina viaţa fără mişcare! Dacă ar fi să vorbesc despre beneficiile pe care mişcarea le-a adus vieţii mele, aş vorbi despre un fizic puternic, o minte echilibrată, un suflet deschis, o atitudine de învingător! Am încredere că mişcarea vă poate îmbunătăţi şi vouă calitatea vieţii, de aceea vă invit să alergaţi alături de noi la Timotion – Timişoara se mişcă! (Bogdan Umanschi)

 

vasi-stoicaPentru mine sportul si mișcarea înseamnă sănătate si pace! Prin aceste două manifestări ajungi sa cunosti o sumedenie de oameni si chiar să legi prietenii care iti pot schimba viața. Am trecut prin astfel de situații si m-am bucurat foarte tare când am primit cuvintele de mulțumire de la persoanele respective. (Vasi Stoica)

 

mosion-gheorgheMiscarea e sanatate pura! Am inceput sa alerg la 52 de ani, cand aveam 10 kg in plus si sufeream de un plaman bolnav de la 12 ani. La 53 de ani, dupa un an de alergare, plamanul s-a insanatosit si am slabit 12 kg .. ma simteam ca o gaza!  Acum cand alerg ma duc ca la un tratament. Miscarea e sanatate pura! Va spun pentru ca am trait pe pielea mea ce efect are.  Miscati-va, iesiti la plimbare, daca se poate chiar alergati! (Mosion Gheorghe, n.1933-d.2015)

 

Ana MunteanuVara lui 2015 este momentul în care am început să alerg.
Am început direct cu un maraton montan, total nepregătită fizic – un început potrivit pentru mine pentru că în orele petrecute alergând m-am redescoperit, mi-am depășit orice limite îmi imaginam că pot să am; iar acum pot să spun, fară rezerve, că alergarea mi-a schimbat viața.
Când ies să alerg îmi dau întâlnire cu mine, cu o versiune din ce în ce mai bună a mea.
Ies să alerg când n-am somn, când mă doare capul, când mă simt copleșită, când vreau o pauză; dar ies să alerg și atunci când am nevoie de inspirație, când sunt entuziasmată de ceva sau când mă roagă băiețelul meu să „dăm o tură!”.
Alergarea este pentru mine un medicament pentru suflet și trup.
În primăvara lui 2015 mă plimbam pe malul Begăi și zâmbeam când treceau pe lângă mine oameni în tricouri galbene care se pregăteau pentru Timotion, nu-mi închipuiam că la nici un an diferență o să fiu și eu printre ei.
Timotion pune orașul în mișcare – iar asta e minunat! (Ana Munteanu)

 

roxana popAm inceput sa alerg la Timotion 2016, motivată de actele de caritate pe care le implică acest proiect. Am continuat apoi pentru ca ceva mi-a spus ca merita sa o fac si treptat, treptat a început sa-mi placă. E motivant sa poți sa-ți depășești limitele și sa vezi ca poți mai mult. Alergarea creează prietenii, te dezvolta personal, te face mai bun și mai fericit, îți îmbunătățește starea fizica și psihică. De ce sa mă opresc atunci?! (Roxana Pop)

 

Corneliu MocanSunt Corneliu Mocan, ambasador al proiectului „Ghid pentru părinți speciali”.

Sunt aici pentru ceea ce cred – sportul este o șansă, o soluție, un adevăr. Să fiu afară, să alerg, să mă cațăr, să sar, să joc fotbal cu prietenii în fața casei au fost activitățile mele preferate de când mă știu. Nu eram cel mai sportiv dintre prieteni, dar atunci când eram afară și mă mișcam, mă simțeam liber, în elementul meu. La vârsta de 16 ani, am fost nevoit să mă mut din țară. In clasa a 10-a, mă aflam intr-un liceu din Austria, fără să știu o boabă de limba germană. Și, ca să nu lungesc povestea, în viața mea sportul a rămas o constantă. In sport nu contează ce limbă vorbești sau cât de mare/mic ești. Te poți manifesta, poți fi tu însuți. Sportul a fost echilibrul meu în viață. Am devenit profesor de sport si am ocazia să predau sportul, acel echilibru pe care noi, oamenii, îl căutăm atât de mult. Am ales sa fiu antrenorul copiilor speciali de la Centrul “Copii si zâne”. Astfel, am descoperit ca și pentru copiii speciali sportul este libertate, echilibru și forță – elementul lor.

Pentru că sportul are puterea de a ne da un sentiment special, alerg în cursa „Ghid pentru părinți speciali”. (Corneliu Mocan)

 

roxana popIubesc copiii și în special pe copilul meu de la care învăț mai mereu ce înseamnă să fii părinte, că uneori greșim dar că ei, ne iartă și ne înțeleg cum poate noi nu vom știi să o facem vreodată. Susțin și am susținut mereu cauze care îmi ating sufletul. Și cum asta se întâmplă des, voluntariatul este la ordinea zilei în familie, în grupul de prieteni sau chiar la atelierele mele.
Este un stil de viață frumos și sensibil care ne arată că oamenii sunt făcuți pentru a fi unii lângă alții nu numai la bine.
Am ales să susțin proiectul asociației Învățăm cu pictograme pentru că am avut fericirea să lucrez cu copii diagnosticați cu autism și știu ce înseamnă munca cu ei, mulțumirea sufletească pe care o resimți ca specialist atunci când vezi o mică, mică achiziție. Lacrimile de bucurie din ochii părinților sunt cele care te motivează să mergi mai departe!
În urma celor 38 de ani de viață am învățat că dacă primești lămâi nu faci doar limonadă. Ar fi prea simplu… mai adaugi puțin ghimbir, portocale, condimente…și iese cea mai bună răcoritoare din lume! De ce? Pentru că eu aștept mereu provocarea zilei de mâine și darurile zilei de azi.
Te provoc și pe tine să faci la fel. Te provoc să ajuți! (Bianca Potyesz, psiholog-psihoterapeut, fondator Atelierele Licurici-pentru copii și părinți)

German Florina, sau mai simplu – Ina, câștigătoarea cursei Visma la Timotion 2017 se întoarce la Timotion anul acesta ca Ambasador! Ina este o luptătoare și anul acesta și-a propus să-și pună pasiunea pentru sport în sprijinul Asociației Învățăm cu Pictograme și să militeze sus și tare pentru mobilizarea comunității prin mișcare! Ina crede că uneori cuvintele sunt prea mici și preferă să seteze un exemplu prin fapte. Se descrie ca fiind „cel puțin pasionată de sport” și entuziasmată să participe pentru al treilea an consecutiv la Timotion!

„În acest an am marea onoare de a fi ambasadoarea copiiilor cu autism. Deși nu pot să vorbesc în numele lor, am ales să lupt și să alerg pentru ei și pentru părinții lor. Aceștia sunt micii eroi pentru care viața este un continuu antrenament. Iar eu mă simt onorată să îi susțin la Timotion IV.” (German Florina)

 

Am aflat de Timotion în 2015 de pe Facebook și m-am bucurat să constat că există o cursă de părinți și copii și am hotărât să mă înscriu și să susțin proiectul Hidroterapia – Școala Mamei Junior, fiind însărcinată în luna a 6-a la momentul respectiv. Înainte de prima ediție nu știam exact la ce să mă aștept, fiind prima mea cursă de acest gen. Acum pot să spun că Timotion este deja un fenomen care dă dependență. Când vezi atâția oameni la un loc, toți având același scop, nu ai cum să mai stai deoparte. În 2016 am participat împreună cu băiețelul meu care avea la vremea aceea 9 luni. În 2017, Oscar la 1 an și 9 luni a alergat pe picioarele lui toată cursa de 1 km, iar eu + bebe din burtică ne-am ținut după el. În 2018 vom fi prezenți din nou, în formulă completă: mama, tata, Oscar 2 ani și 9 luni, Pascal 7 luni. Am ales să susțin în fiecare an Școala Mamei Junior după ce am aflat de proiectul Hidroterapia. Mă gândeam că acești oameni își dedică întreaga lor viață să îi ajute pe alții și că măcar atât pot face și eu pentru ei.  (Alexandra Szasz & familia)

 

Timp de aproape 20 de ani, Adriana a lucrat ca redactor și realizator de emisiuni la postul regional Radio Timișoara, implicându-se puternic în problemele sociale ale comunității. Cu un spirit civic de invidiat, a fost atentă în permanență la oamenii din jurul ei și a fost răsplătită cu o serie de premii și distincții în domeniul social, cu recunoaștere internațională. În prezent, Adriana este realizator și moderator al emisiunii „DE LA OM, LA OM” – Radio România Timișoara, o emisiune cu atitudine și fără prejudecăți! (Adriana Marascu Dolciana – Radio Timișoara)

 

Previous Next