|   Inscriere 

Registration Information

The translation for this page is in progress.

By Registering on this site, you agree to all the terms presented below.

„Timotion – Timişoara se mişcă” este un eveniment sportiv de masă având ca scop promovarea unui stil de viaţă sănatos prin mişcare şi sport, precum şi strângerea de fonduri pentru proiecte caritabile şi cauze din Timişoara şi din regiunea de vest a țării. Acesta este denumit în continuare Eveniment sau Evenimentul.

Evenimentul este organizat de Clubul Sportiv „Asociaţia Alergotura”  şi de Fundaţia Comunitară Timişoara, în parteneriat cu autorităţi şi instituţii locale, cu sponsori, asociaţii şi persoane juridice sau fizice, care îşi aduc aportul pro-bono / sub forma de voluntariat.

General Information

Informaţiile despre cursele disponibile sunt publicate pe site-ul evenimentului: www.timotion.ro. Orarul de desfăsurare va fi de asemenea disponibil pe acest site. Modificarile survenite în privinţa traseelor, curselor sau orarului vor fi comunicate pe site-ul şi pagina de Facebook ale Evenimentului.

Detalierea traseelor

Cursele, orarul şi traseele lor sunt disponibile la: http://www.timotion.ro/ce-este-timotion/cursele-timotion/.

Sunt posibile modificări ale traseelor pentru a facilita organizarea în bune condiţii de confort şi siguranţă a curselor Evenimentului. Aceste modificări vor fi făcute publice pe site şi pagina de Facebook a Evenimentului.

Traseele vor fi semnalizate cu bandă de atenționare şi/sau indicatoare, iar punctele de schimbare a direcției vor fi deservite de voluntari. Pe traseu vor exista maşini de salvare şi echipaje ale Poliţiei.

Durata limită

Duratele limită sunt:

 • la semimaratonul Profi durata limită este de 3 ore;
 • la crosul Visma durata limită este de 1 ora 15 minute;
 • la crosul AKWEL durata limita este de 1 ora 30 minute.

Cronometrare

Participanţii de la toate cursele vor avea un număr de concurs distinct.

Participanţii de la semimaratonul Profi, crosul AKWEL şi crosul Visma vor fi cronometraţi cu cip.

Înscriere şi taxa de participare

Vârsta

Pentru semimaraton, participanții trebuie sa aibă 16 ani împliniţi la data de 10.05.2020.

Pentru crosul Visma (6 km) și crosul AKWEL (10 km), participanții trebuie sa aibă 12 ani împliniţi la data de 10.05.2020.

Pentru crosul Continental, participantii trebuie sa aibă 5 ani împliniți la data de 10.05.2020.

Pentru participanții minori va fi necesar acordul scris al unui părinte / tutore. Formularul trebuie depus, odată cu ridicarea kit-ului de start, de către respectivul părinte / tutore care va trebui să prezinte și un act de identitate. Copiii cu vârsta de până la 12 ani (născuți după 10 mai 2008) vor putea participa doar dacă sunt însoțiți de un părinte / tutore, iar acesta aleargă împreună (lângă) minor pe toată durata cursei.

Model de declaratie privind acordul părintelui / tutorelui pentru participarea unui minor: Acordul-parintelui-pt-minor_Timotion-2020.

Înscrierea

Înscrierea se va face până la data de 22.04.2020, online, pe pagina oficială a evenimentului  http://www.timotion.ro/inregistrare/ (pentru cei care participă prima dată). Persoanele care au deja un cont de la ediţia anterioară vor trebui să se autentifice pe pagina http://www.timotion.ro/login/.

Taxa de participare

Proba Semimaratonul Profi
Crosul AKWEL
(10km)
Crosul Visma (6km) Crosul Continental (2km) Cursa distracţie pe roţi Cursa Flexik – Părinţi cu bebe Cursa Flex – #Timotion Everywhere
Taxa 90 RON 80 RON 70 RON 50 RON 50 RON 50 RON 50 RON

Participarea este gratuită pentru copiii sub 12 ani (născuți după 10 mai 2008).

Detalii plată

Beneficiar: Clubul Sportiv Asociatia Alergotura
Banca: Banca Comercială Română
IBAN: RO93 RNCB 0715 1573 8666 0001
În cazul în care plata se face prin transfer bancar sau depunere de numerar la ghişeul băncii, trebuie specificate urmatoarele:

 • Numele participantului (sau participanţilor) pentru care se achită taxa de înscriere
 • Numărul de referinţă primit la efectuarea înscrierii online pe timotion.ro sau numerele de referinţă în caz că se efectuează plata pentru mai mulţi participanţi odată

În eventualitatea anulării competiţiei (în caz de forţă majoră sau din motive care nu depind de organizatori) taxa de înscriere se returnează, mai puţin comisioanele bancare aferente transferului. Participantul are opţiunea de a renunţa la returnarea taxei de participare şi de a opta pentru donarea ei către proiectul caritabil selectat.

Taxa nu este transferabilă către un alt participant şi nu este returnabilă. Înscrierea se consideră validă numai după efectuarea plăţii/plăţilor corespunzătoare.

Participare

Documentele necesare ridicării kitului de participare:

Fiecare participant înscris online îşi va prelua numărul de concurs şi kitul de participare numai pe baza unui act de identitate (buletin, paşaport sau buletin + declaraţie părinte / tutore, după caz). Intervalul orar şi locaţia ridicării kitului se vor publica pe site-ul timotion.ro şi pe email.

Fiecare persoană înscrisă este de acord să alerge pe propria răspundere. Organizatorii nu sunt răspunzători de orice posibile accidente şi/sau prejudicii cauzate de participarea la acest eveniment. Declaraţia în original cu privire la cele menţionate mai sus se va semna la ridicarea pachetului de start. Declaraţia poate fi descărcată de aici: Declaratie-participant_Timotion-2020.

Neprezentarea actului de identitate acordă organizatorului dreptul de a nu elibera numărul de concurs şi totodată de a nu restitui taxa de participare.

Pachetul de concurs (kitul)

Pachetul de concurs (kitul de bază) conţine:

 1. înaintea cursei:
  • număr de concurs;
  • cip pentru cronometrare (doar pentru semimaratonul Profi, crosul Visma și crosul AKWEL)
  • săculeţ/plasă pentru depozitare la garderobă
 2. în timpul cursei:
  • asistenţă medicală
  • acces la punctele de alimentare şi hidratare
 3. după cursă:
  • diploma de participare (pentru participanţii care termină cursa)
  • medalie (pentru participanţii care termină cursa)
  • acces la fotografiile din cadrul evenimentului

Un serviciu de garderobă se va amenaja în zona de start / finish.

Achiziționarea tricoului evenimentului

Ca în fiecare an, organizatorii vor pregăti un tricou oficial al evenimentului care să le reamintească participanților și nu numai despre implicarea lor activă în comunitate. Tricoul va putea fi achiziționat contra sumei de 25 lei direct din profilul de participant, la înscrierea în cursă sau ulterior.
Cei care vor achita contravaloarea tricoului până în data de 22 aprilie 2020 îl vor putea găsi în kitul de participare. Cei care vor dori să achiziționeze tricoul ulterior acestei date o vor putea face doar în limita stocurilor disponibile, fără ca organizatorul să poată garanta mărimea solicitată.
Sumele strânse pe această cale vor fi folosite de către organizatori pentru dezvoltarea evenimentului Timotion.

Echipament obligatoriu

Echipamentul obligatoriu va consta din:

 • încălţăminte sport
 • numărul de concurs care va fi ridicat de la organizator. Numărul va trebui purtat la vedere, pe piept sau în partea din faţă.
 • cip­ul de cronometrare care va fi ridicat de la organizator (doar pentru semimaratonul Profi, crosul AKWEL şi crosul Visma).

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a interzice participarea persoanelor care nu îndeplinesc condiţiile de echipare.

Oprirea, retragerea din cursă, penalizări, descalificări

Organizatorul își rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:

 • s-a accidentat după start
 • starea fizică nu-i mai permite continuarea cursei

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv, trebuie să-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control, la sosire sau sunând la numerele de urgență comunicate.
Urmatoarele situaţii pot duce la descalificare:

 • Lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu
 • Ratarea unui punct de control sau neparcurgerea întregului traseu
 • Nerespectarea regulilor competiției
 • Comportament nesportiv față de alți participanți, oficiali, public, alte persoane
 • Modificarea sau schimbarea numerelor de concurs
 • Participarea la o proba diferită decât cea la care a fost validată înscrierea

Taxa de participare nu se va înapoia în cazul descalificării.

Drepturi de autor

Prin înscrierea în competiţie participanţii vor autoriza automat organizatorii inclusiv partenerii să folosească şi să reproducă orice material conţinând imagini cu participanţii.

Previous Next