|   Inscriere 

Noutăți

START înscrieri la Timotion VII

Astăzi deschidem oficial înscrierile la ediția a VII-a Timotion, care va avea loc în 5-6 iunie 2021 🙂 Vestea grozavă este că anul acesta am pregătit 6 curse la care ne vom mișca la Timotion. În plus 11 proiecte dedicate comunității se vor materializa cu susținerea noastră.

Care sunt cursele de la Timotion VII?

Anul acesta ne propunem să facem un mic pas spre normalitate, cu măsuri de precauție și reguli stricte de distanțare, și vom organiza 6 curse, 3 necronometrate și 3 cronometrate, pentru toate nivelurile de pregătire:

 • Cursa ”Alergăm separat, facem bine împreună” (60 de lei)
 • Cursa ”Pedalăm la Timotion” (60 de lei)
 • Cursa ”Timotion everywhere” (60 de lei)
 • Crosul de 5 km (Campion > 250 lei)
 • Crosul de 10.5 km (Campion > 250 lei)
 • Semimaratonul de 21 km (Campion > 250 lei)

Detalii complete despre cele 6 curse găsești aici.

Care e taxa de participare?

Pentru cursele necronometrate (Cursa ”Alergăm separat, facem bine împreună”, Cursa ”Pedalăm la Timotion” și Cursa ”Timotion everywhere”) contribuția de participare este de 60 de lei/cursă.

Cursele cronometrate (crosul de 5 km, crosul de 10.5 km și semimaratonul de 21 km) sunt un semn de apreciere pe care anul acesta îl oferim tuturor Campionilor care strâng MINIM 250 lei sub profilul lor de Campion de pe www.timotion.ro, așadar ele sunt rezervate, în limita locurilor disponibile, doar Campionilor, fără ca aceștia să mai plătească taxă de înscriere. Dacă dorești să participi la una dintre cursele cronometrate de anul acesta, știi ce ai de făcut 🙂

Pe cine pot să susțin anul acesta?

Timotion este un eveniment sportiv pentru sprijinirea unor proiecte care oferă soluții la diverse nevoi din comunitate. Anul acesta cele 11 proiecte care au nevoie de susținerea noastră sunt:

Care e programul evenimentului? Ce trebuie să știu înainte de eveniment?

Programul evenimentului Timotion este de găsit pe site, aici iar regulamentul de participare de anul acesta, aici.

Echipa de organizare Timotion este permanent la curent cu reglementările la nivel național și local pe perioada pandemiei, așa încât vom ține cont de regulile în vigoare de la data evenimentului. Între timp te invităm să fii alături de noi și de întreaga comunitate cu încredere și inimă deschisă. Ținem cont de distanțarea socială, alergăm, pedalăm, socializăm și facem bine împreună!

SUSținem Campionii! Ținem SUS comunitatea!

Donează sau înscrie-te Campion la Timotion VII

Ai aflat că am dat startul la donații și înscrieri de Campioni pentru evenimentul Timotion VII? Dacă nu, este momentul să afli! Împreună cu prietenii de la Alergotura, ne-am propus să contribuim la oaza de speranță care înflorește încet încet în sufletele noastre, și am spus START la donații și posibilitatea de a te înscrie Campion la ediția din acest an Timotion. Ce poți face concret în acest moment pe www.timotion.ro? Dacă îndrăgești unul sau mai multe proiecte sau ONG-uri dintre cele prezente în acest an la Timotion, poți face o donație direct pe site. Dacă simți că poți să faci mai mult decât o simplă donație pentru proiectul preferat, te poți înscrie Campion Timotion. Ce sunt Campionii Timotion? Oameni foarte motivați, care pe lângă faptul că aleargă sau merg cu bicicleta la eveniment, strâng fonduri pentru proiectul lor de suflet. Campionii sunt cei care reușesc să mobilizeze prieteni, familie, cunoscuți și alte persoane din cercul lor să doneze și, de ce nu, să și alerge pentru proiectul pe care ei îl susțin.
Cum te înscrii Campion la Timotion ediția 2021? Simplu! Intri în contul tău de alergător de pe site-ul Timotion, îți alegi proiectul preferat, selectezi Cursa Campionilor, apoi îți completezi profilul de Campion din dreapta sus a paginii și îți setezi un target personal pe care vrei să îl atingi. Restul ține de creativitatea și motivația ta, să îți anunți prietenii, familia, cunoscuții, că ai nevoie de ei pentru a-ți atinge obiectivul de fundraiser. Atenție, nu plăti taxa de participare chiar dacă ai selectat Cursa Campionilor. Aceasta este doar o cursă temporară pe site prin care oferim posibilitatea înscrierii de Campioni. Când va veni momentul, vom anunța care sunt cursele Timotion din acest an, iar atunci te poți muta la cursa cea mai potrivită alergătorului din tine 🙂 La Timotion 2021 ne propunem să avem un total de 6 curse, 3 cronometrate și 3 necronometrate. Cele 3 curse cronometrate de 5 km, 10,5km și 21 km sunt rezervate pentru Campionii care vor strânge un minim de 250 de lei sub profilul lor de Campion și nu vor avea o taxă de participare. Între timp celelalte 3 curse necronometrate vor avea taxa de participare de 60 de lei. Dar povestim mai multe despre cursele Timotion în curând, atunci când vom da drumul la înscrieri. Știm că este un an greu pentru toată lumea, pentru unii mult mai greu decât pentru alții, dar credem în puterea lui ÎMPREUNĂ, de aceea vă invităm să fiți alături de noi și anul acesta la o nouă ediție Timotion, organizată cu și pentru comunitatea noastră.

Proiectele câștigătoare de la Timotion VII

Tradiția Timotion continuă și în aceste vremuri grele și incerte, lucru posibil doar cu ajutorul organizațiilor care sunt dedicate muncii lor și negreșit prin participarea tuturor iubitorilor de mișcare, alergare, a sponsorilor și donatorilor Timotion care sunt alături de noi an de an.

La fel ca în anii precedenți, am solicitat unei comisii externe să evalueze cele 23 de proiecte înscrise pentru cursa celor 11 locuri dedicate proiectelor de la Timotion 2021. În ultimele săptămâni comisia a citit toate proiectele, le-a notat, a discutat și a decis care sunt cele 11 cauze pentru care Timișoara se mișcă la Timotion VII. Vi le prezentăm mai jos în ordinea clasamentului:

 1. Asociația Little People România – Cursa împotriva cancerului
 2. Asociația Educația la Sat – Școala la Sat
 3. Fundația Missio Link Internațional – Există viață după abuz 2
 4. Asociația Micile Comori – Terapii pentru copii – Micile Comori vor să crească Mari
 5. Asociația Copii și Zâne – Caietul lui Pișcoțel
 6. Asociația Verde de Banat – Respirăm verde
 7. Fundația United Way România – I-READ, I-LEARN
 8. Asociația OncoHelp – Excelența în radioterapie – precizie, eficiență și siguranță pentru pacientul oncologic!
 9. Fundația de Abilitare Speranța – UnLoc de cursă lungă
 10. Asociația Lindenfeld – Ajungem mari și motivați
 11. Asociația Solidart – Teatru Surd – La început a fost tăcere

 

START înscriere proiecte la Timotion VII

 

Anul acesta, la fel ca în ultimii 6 ani, lansăm înscrierea de proiecte pentru ediția Timotion VII, care va avea loc în data de 6 iunie 2021. La fel ca în 2020, ținem cont de măsurile impuse în vreme de pandemie, dar continuăm să facem bine împreună, prin organizarea și invitația de a participa la cel mai mare eveniment de mișcare, cu scop caritabil, din zona de Vest a țării.

La ediția acesta ne reunim forțele, atât organizatorii cât și participanții, donatorii și sponsorii Timotion, pentru a finanța 11 proiecte din și pentru comunitate. Grupurile de inițiativă și ONG-urile interesate sunt invitate să trimită propunerea de proiect pentru Timotion VII la adresa timotion.fctm@gmail.com, dar și în formularul online de pe prima pagină a site-ului Timotion. Data limită pentru înscrierea proiectelor este 10 februarie 2021, ora 23.59.

Proiectele trebuie să îndeplinească criteriile de eligibilitate menționate în Ghidul solicitantului, și să includă o alternativă în cazul unui scenariu cu restricții de interacțiune fizică, limitarea numărului de participanți într-un singur loc, sau altele similare celor din 2020.

Donează pentru ca toţi copiii să poată învăţa din izolare

De când şcolile s-au închis o dată cu criza COVID-19, copiii din comunități defavorizate, care nu au calculatoare, tablete sau telefoane smart acasă, nu mai au acces nici la învățătură.

Şcolile nu se vor redeschide în viitorul apropiat, de aceea, în această perioadă ne propunem să strângem resurse materiale prin Fondul Solidari în faţa COVID-19 şi prin campania SMS – 2 euro la 8837 cu textul TIMIŞ, pentru a sprijini acei copii care nu pot face faţă noilor cerinţe ale “Şcolii în pandemie”. 

Totodată, colectăm donații în bunuri prin ONG-urile partenere, care lucrează direct cu copiii care au mare nevoie de acces la resurse educaționale online. În cazul în care doriţi să faceţi o donaţie sub forma unor aparaturi IT, funcţionale, vă rugăm să ne scrieți la fundatiacomunitaratm@gmail.com sau să ne contactaţi la numărul de telefon: 0770 101 707

Donează pentru comunităţile vulnerabile

Un maraton al solidarităţii

La începutul crizei, acum aproape 4 săptămâni, am demarat rapid campania Solidari în faţa COVID-19. Am început fără un plan de intervenție, pentru care nu era timp. Ne-am mișcat foarte repede, organic și asta a venit cu rezultate bune. Nu a fost vreme de pierdut. Când am înțeles nevoia și urgența şi am văzut că există încredere, ne-am pus în mişcare. 

Am strâns bani și, din mers, consultându-ne cu medici şi cu partenerul nostru, Asociaţia Şcoala Mamei Junior, am reuşit pe o piaţă supraaglomerată de cereri să ne mişcăm rapid şi să acoperim un foc care ardea.

Sute de donaţii. Sute de telefoane. 

Mii de echipamente de protecție pentru medici: măști, botoșei, combinezoane, dezinfectanți, viziere, ochelari şi mănuși, pe de altă parte, echipamente care ajută pacienții: un aparat PCR, monitoare EKG-uri, ventilatoare, kituri de testare, transiluminatoare de vene au mers către spitalele comunitare. Am început prin a sprijini Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara şi Spitalul de Urgență pentru Copii ”Louis Țurcanu” şi am ajuns să ajutăm 32 de spitale, în total.  

Am văzut cu emoție cum oameni din izolare nu au uitat de comunitate. Am depăşit un prim moment critic.

Acum, simţim că am intrat într-o perioadă de acalmie. Reflectăm. Schimbăm uşor traseul. Ajungem într-o altă zonă sensibilă pe care criza COVID-19 a intensificat-o. Comunitățile vulnerabile care zilele acestea, se adâncesc în şi mai multă precaritate.

Cum arată izolarea în centrele pentru oamenii străzii, pentru victime ale violenţei în familie sau pentru cei din rural care se bazau pe venituri din munca zilieră şi care azi nu mai ies din casă din motive de siguranţă şi pentru că serviciile nu le mai sunt solicitate? Cum arată Şcoala de acasă pentru copiii care nu au acces la tehnologie şi nu pot ține pasul? Ce se întâmplă cu urgenţele medicale care au fost trecute în planul doi, de către pandemie?

Campania Solidari în faţa COVID-19 continuă pentru a sprijini comunităţile vulnerabile. Am ajuns la acest scenariu după ce am consultat o serie de ONG-uri locale care lucrează la firul ierbii cu cei mai puţin norocoşi dintre noi. E nevoie să le fim alături.

În continuare, ne asumăm să identificăm și să transferăm donațiile către acele entități care asigură cea mai eficientă utilizare a resurselor pentru protejarea comunităților vulnerabile. 

Donaţiile continuă, online, pe platforma Timotion în Fondul Solidari în faţa COVID-19 sau prin SMS (2 EURO) la numărul de telefon 8837, cu textul „Timiş”.

Rezultatele ultimelor 28 de zile în lupta cu COVID-19

De aproape o lună suntem împreună în această luptă. Imaginea de mai jos ne arată în cifre ce am reuşit să realizăm cu implicarea voastră, a donatorilor.

Donaţiile au mers spre 32 de spitale, în funcţie de cererile pe care le-am primit şi disponibilitatea materialelor.

Mulţumim celor care au venit alături de noi pentru a susţine sistemul medical în lupta cu COVID-19! Am văzut cu emoție cum oameni din izolare nu au uitat de comunitate.

Un mic sprijin pentru Clinica Pediatrie Bega

Rămânem solidari în faţa COVID-19. Un mic sprijin a mers şi spre Clinica Pediatrie Bega – Clinica II Pediatrie.

ARC este alături de comunitatea vulnerabilizată

Mulțumim mult, Asociatia pentru Relatii Comunitare, pentru sprijin și grija faţă de comunitate!

Donaţia Arcaşilor în valoare de 12.000 de euro, s-a materializat în:
– 1 aparat de testare PCR – COVID;
– 3000 de kituri testare;
– 150 combinezoane;
– 400 de măşti sterile.

 

Achiziţii pentru Spitalul de Urgenţă Arad

Suntem alături şi de Spitalul Clinic de Urgenţă Arad. Azi vă prezentăm achiziţiile ce au mers spre acesta.

Pentru fiecare comandă plasată am așteptat cu sufletul la gură livrarea cât mai rapidă. În aceste zile timpul este mai prețios ca niciodată.

Doar împreună putem face o diferenţă!

Previous Next