|   Inscriere 

Noutăți

Donează pentru ca toţi copiii să poată învăţa din izolare

De când şcolile s-au închis o dată cu criza COVID-19, copiii din comunități defavorizate, care nu au calculatoare, tablete sau telefoane smart acasă, nu mai au acces nici la învățătură.

Şcolile nu se vor redeschide în viitorul apropiat, de aceea, în această perioadă ne propunem să strângem resurse materiale prin Fondul Solidari în faţa COVID-19 şi prin campania SMS – 2 euro la 8837 cu textul TIMIŞ, pentru a sprijini acei copii care nu pot face faţă noilor cerinţe ale “Şcolii în pandemie”. 

Totodată, colectăm donații în bunuri prin ONG-urile partenere, care lucrează direct cu copiii care au mare nevoie de acces la resurse educaționale online. În cazul în care doriţi să faceţi o donaţie sub forma unor aparaturi IT, funcţionale, vă rugăm să ne scrieți la fundatiacomunitaratm@gmail.com sau să ne contactaţi la numărul de telefon: 0770 101 707

Donează pentru comunităţile vulnerabile

Un maraton al solidarităţii

La începutul crizei, acum aproape 4 săptămâni, am demarat rapid campania Solidari în faţa COVID-19. Am început fără un plan de intervenție, pentru care nu era timp. Ne-am mișcat foarte repede, organic și asta a venit cu rezultate bune. Nu a fost vreme de pierdut. Când am înțeles nevoia și urgența şi am văzut că există încredere, ne-am pus în mişcare. 

Am strâns bani și, din mers, consultându-ne cu medici şi cu partenerul nostru, Asociaţia Şcoala Mamei Junior, am reuşit pe o piaţă supraaglomerată de cereri să ne mişcăm rapid şi să acoperim un foc care ardea.

Sute de donaţii. Sute de telefoane. 

Mii de echipamente de protecție pentru medici: măști, botoșei, combinezoane, dezinfectanți, viziere, ochelari şi mănuși, pe de altă parte, echipamente care ajută pacienții: un aparat PCR, monitoare EKG-uri, ventilatoare, kituri de testare, transiluminatoare de vene au mers către spitalele comunitare. Am început prin a sprijini Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara şi Spitalul de Urgență pentru Copii ”Louis Țurcanu” şi am ajuns să ajutăm 32 de spitale, în total.  

Am văzut cu emoție cum oameni din izolare nu au uitat de comunitate. Am depăşit un prim moment critic.

Acum, simţim că am intrat într-o perioadă de acalmie. Reflectăm. Schimbăm uşor traseul. Ajungem într-o altă zonă sensibilă pe care criza COVID-19 a intensificat-o. Comunitățile vulnerabile care zilele acestea, se adâncesc în şi mai multă precaritate.

Cum arată izolarea în centrele pentru oamenii străzii, pentru victime ale violenţei în familie sau pentru cei din rural care se bazau pe venituri din munca zilieră şi care azi nu mai ies din casă din motive de siguranţă şi pentru că serviciile nu le mai sunt solicitate? Cum arată Şcoala de acasă pentru copiii care nu au acces la tehnologie şi nu pot ține pasul? Ce se întâmplă cu urgenţele medicale care au fost trecute în planul doi, de către pandemie?

Campania Solidari în faţa COVID-19 continuă pentru a sprijini comunităţile vulnerabile. Am ajuns la acest scenariu după ce am consultat o serie de ONG-uri locale care lucrează la firul ierbii cu cei mai puţin norocoşi dintre noi. E nevoie să le fim alături.

În continuare, ne asumăm să identificăm și să transferăm donațiile către acele entități care asigură cea mai eficientă utilizare a resurselor pentru protejarea comunităților vulnerabile. 

Donaţiile continuă, online, pe platforma Timotion în Fondul Solidari în faţa COVID-19 sau prin SMS (2 EURO) la numărul de telefon 8837, cu textul „Timiş”.

Rezultatele ultimelor 28 de zile în lupta cu COVID-19

De aproape o lună suntem împreună în această luptă. Imaginea de mai jos ne arată în cifre ce am reuşit să realizăm cu implicarea voastră, a donatorilor.

Donaţiile au mers spre 32 de spitale, în funcţie de cererile pe care le-am primit şi disponibilitatea materialelor.

Mulţumim celor care au venit alături de noi pentru a susţine sistemul medical în lupta cu COVID-19! Am văzut cu emoție cum oameni din izolare nu au uitat de comunitate.

Un mic sprijin pentru Clinica Pediatrie Bega

Rămânem solidari în faţa COVID-19. Un mic sprijin a mers şi spre Clinica Pediatrie Bega – Clinica II Pediatrie.

ARC este alături de comunitatea vulnerabilizată

Mulțumim mult, Asociatia pentru Relatii Comunitare, pentru sprijin și grija faţă de comunitate!

Donaţia Arcaşilor în valoare de 12.000 de euro, s-a materializat în:
– 1 aparat de testare PCR – COVID;
– 3000 de kituri testare;
– 150 combinezoane;
– 400 de măşti sterile.

 

Achiziţii pentru Spitalul de Urgenţă Arad

Suntem alături şi de Spitalul Clinic de Urgenţă Arad. Azi vă prezentăm achiziţiile ce au mers spre acesta.

Pentru fiecare comandă plasată am așteptat cu sufletul la gură livrarea cât mai rapidă. În aceste zile timpul este mai prețios ca niciodată.

Doar împreună putem face o diferenţă!

Achiziţii pentru Spitalul Clinic C.F. Timişoara

Împreună am reuşit să aducem un sprijin Spitalului Clinic C.F. Timişoara în lupta lor din noul context medical.

Contribuie și tu la Fondul Solidari în faţa COVID-19, pentru a putea acoperi nevoile urgente apărute în urma noului context generat de pandemie. Donează online, aici: https://bit.ly/3aspm2w sau prin SMS la numărul de telefon 8837 cu textul „Timiş”.

E important să nu uităm că solidaritatea se poate manifesta şi din izolare!

De astăzi se pot face donații și prin SMS

De astăzi se pot face donații și prin SMS la numărul de telefon 8837 cu textul „TIMIȘ”.

Suma alocată cauzei, Solidari în faţa COVID-19, este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reţinut la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Implică-te alături de noi în pregătirea și susținerea comunității noastre pentru a depăși mai ușor criza generată de pandemie!

Din fondurile strânse vor fi sprijinite în continuare:

– echipele medicale din spitale și medicii de familie;

– echipele de intervenție, echipele care asigură liniștea și ordinea publică;

– comunitățile vulnerabile.

Ne asumăm să identificăm și să transferăm donațiile către acele entități care asigură cea mai eficientă utilizare a resurselor. Împreună, printr-o acțiune responsabilă, putem depăși cu pierderi minime acest moment intens de criză.

#Timotion #FundatiaComunitaraTimisoara #Alergotura #CampioniiSolidarităţii

316 donatori, 188, 047 RON, 11 spitale sprijinite

Pe lângă donatoriilor corporate, trebuie să le mulţumim nespus şi donatorilor individuali. Împreună, am reuşit să sprijinim cu echipamente şi consumabile 11 spitale!

Pe 16 martie am lansat campania Solidari în faţa COVID-19, de atunci donațiile voastre şi-au găsit rostul și au ajuns acolo unde a fost cea mai mare nevoie: în spitale.

În aceste vremuri tulburi, imaginea comunităţii noastre solidare, în care oameni pun mână de mână pentru a ajuta, nu ne lasă să renunţăm.

4500 de viziere distribuite până azi

Azi sărbătorim 4500 de viziere distribuite medicilor!

Când am lansat Fondul Solidari în faţa Covid-19 în parteneriat cu Şcoala mamei Junior ne-am asumat să identificăm și să transferăm donațiile către acele entități care asigură cea mai eficientă utilizare a resurselor. A fost un drum anevoios, contra cronometru, în care ne-am luptat cu furnizori cu termene de livrare lungi, cu lipsa stocurilor, cu preţuri fluctuante.

Norocul nostru a fost că nu am rămas singuri. Comunitatea celor care au vrut să ajute a crescut de la o zi la alta şi azi suntem bucuroşi să vă spunem, că până acum, am distribuit în spitale 4500 de viziere confecţionate local, în atelierele din Timişoara.

Mulţumim tuturor celor implicaţi! Mulţumim meşterilor vizierelor: IncubART Makerspace, Print by Aliosha, Plexive – Printare UV , Debitare și Gravură Laser, F O R!

Previous Next