|   Inscriere 

Asociația OncoHelp – Oferim confort pacienților bolnavi de cancer

Suma
stransa
280RON
Target
proiect
56,100RON
Procentaj
din proiect
0.5%
Numar
donatii
4

REZUMAT

Pacienții care beneficiază de tratament oncologic gratuit în regim de spitalizare continuă în cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp vor putea beneficia de condiții de internare moderne, confortabile și ergonomice, prin înlocuirea mobilierului de spital existent uzat fizic și moral (paturi, saltele și noptiere) cu o nouă garnitură de paturi electrice – cu 3 funcțiuni, saltele impermeabile și noptiere. În anul 2017, în secțiile Centrului de Oncologie Oncohelp s-au efectuat peste 6.000 de internări.

Dorim, în același timp, ca prin intermediul acestui proiect să creăm o comunitate puternică și responsabilă în jurul Asociației OncoHelp, aceasta fiind modalitatea prin care vom reuși să oferim semenilor aflați în suferință servicii medicale de calitate superioară, dar și sprijin, suport și compasiune.

DURATA: 4 luni (Mai 2019 – August 2019)

CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?

Construit în perioada 2005 – 2009, Centrul de Oncologie OncoHelp a reprezentat primul proiect al Asociației OncoHelp, realizat cu ajutorul sponsorilor și al comunității. A fost gândit ca fiind o alternativă la sistemul medical de stat, permițând accesul tuturor pacienților la servicii medicale de calitate în cadrul unui spital privat. Dacă la începutul funcționării sale, în anul 2009, avea un număr total de 38 de paturi și doar 6 angajați și colaboratori, în anul 2018 Centrul de Oncologie OncoHelp numără 161 de paturi și peste 250 de angajați și colaboratori.

Devenit spital universtar începând cu anul 2011, Centrul de Oncologie OncoHelp furnizează servicii medicale specializate pentru pacienții oncologici: oncologie medicală, radioterapie, hematologie,  endoscopie digestivă, imagistică medicală, îngrijiri paliative, medicina interna și consiliere psihologică. În anul 2016, o dată cu construirea și dotarea celui de-al doilea buncăr de radioterapie cu un accelerator de ultimă generație, Laboratorul de Radioterapie OncoHelp a devenit un centru de excelență care poate polariza cazurile dificile și care poate trata pacienții care i se adresează într-un cadru multidisciplinar. Este autorizat CNCAN (Comisia Națaională a Controlului Activității Nucleare), este certificat ISO 9001 și VARIANS, și de asemenea, în cadrul unui audit extern realizat în anul 2017 de Prof. Dr. Michael EBLE – Radioterapeut al Universității din Aachen – Germania, acesta a certificat calitatea serviciilor oferite.

DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?

La ora actuală, Centrul de Oncologie OncoHelp tratează un număr mare de pacienți oncologici, nu doar din județul Timiș, ci și din județele Caraș – Severin, Arad, Hunedoara, Mehedinți, Gorj, iar numărul celor care se adresează Centrului este în permanentă creștere. În prezent, în cadrul spitalului OncoHelp există un număr de 132 de paturi pentru spitalizare continua si 29 de paturi de spitalizare de zi , în condițiile în care beneficiază de tratament – în regim de spitalizare continuă și spitalizare de zi, în jur de 2.000 de pacienți/lună, iar numărul solicitărilor este în creștere.

Dotarea cu echipamente și mobilier a spitalului OncoHelp a fost realizată începând anul 2009, când fie a fost cumpărată, fie a fost primită din ajutoare. Ne aflăm la ora actuală în situația în care vechea dotare a iesit din garanție, e tot mai uzată astfel încât nu mai poate fi folosită conform necesităților pacienților (de exemplu, unele paturi au devenit fixe, nu se mai pot ridica, iar pacienții nu mai pot fi hrăniți corespunzător).

În acest context, pentru a face față  solicitărilor existente a apărut necesitatea îmbunătățirii calității serviciilor de asistență medicală și îmbunătățirea condițiilor de tratare a pacienților. Acest lucru este posibil prin înlocuirea mobilierului de spital (paturi, saltele și noptiere) din Centrul de Oncologie OncoHelp, cu o nouă garnitură de mobilier de nouă generație, superior calitativ, modern, ergonomic, cu caracteristici de reglare și mobilitate.

CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?

Ne înscriem anul acesta, pentru prima dată în competiția Timotion pentru că dorim să aducem alături de noi oameni frumoși, sufletiști, preocupați de binele semenilor aflați în suferință, care să ne ajute să construim împreună șanse pentru cei care sunt bolnavi de cancer și care, grație tratamentului urmat, vor putea declara, din proprie experiență: Există viață și după cancer!

Dorim, în același timp, să încurajăm un mod de viață sănătos – aceasta fiind unul din mesajele pe care le transmitem cu putere pacienților noștri și familiilor lor. Prin sport și prin urmarea unei diete echilibrate cresc șansele de a ne păstra sănătatea, prevenția fiind de cele mai multe ori arma cea mai de preț în lupta cu această cumplită maladie.

În același timp, dorim ca acest proiect să fie realizat printr-o puternică implicare a comunității. Crearea unei comunități puternice și responsabile în jurul Asociației OncoHelp este modalitatea prin care vom reuși să oferim semenilor aflați în suferință servicii medicale de calitate superioară, dar și sprijin, suport și compasiune.

Vom acorda o importanță ridicată activităților de comunicare și promovare atât asupra participării Asociației OncoHelp la cursa Timotion 2019, asupra evoluției proiectului, dar și asupra felului în care au fost cheltuiți banii adunați din donații.

CE REZULTATE PROMITEM?

Concret, rezultatele acestui proiect – finanțate ci ajutorul fondurilor strânse în cadrul cursei Timotion 2019 presupun:

 • Achiziționarea a 15 paturi cu 3 funcțiuni: capacitate electrică de ridicare în 3 planuri, suport pentru perfuzii și suport pentru punga de urină
 • Achiziționarea a 15 saltele rezistente la apă
 • Achiziționarea a 15 noptiere dotate cu tavă, sertar, spațiu pentru pantofi

În completare, rezultatele finanțate din fondurile proprii ale Asociației OncoHelp presupun:

 • Achiziționarea a 116 paturi cu 3 funcțiuni: capacitate electrică de ridicare în 3 planuri, suport pentru perfuzii și suport pentru punga de urină
 • Achiziționarea a 116 saltele rezistente la apă
 • Achiziționarea a 116 noptiere dotate cu tavă, sertar, spațiu pentru pantofi

CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN COMUNITATEA TA?

Dorim ca prin echipamentele pe care le vom achiziționa cu banii strânși ca urmare a participării la cursa Timotion 2019 (paturi cu 3 funcțiuni, saltele impermeabile și noptiere) să creștem și să îmbunătățim capacitatea de tratament a pacienților, și să asigurăm condiții moderne, confortabile și ergonomice pacienților internați în cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp.

Dorim, însă, în același timp, ca pe lângă adunarea fondurilor necesare realizării dotării spitalului, să promovăm un stil de viață sănătos, și să mobilizăm oamenii sufletiști, preocupați de binele semenilor aflați în suferință. Credem cu tărie că doar prin crearea unei comunități puternice și responsabile în jurul Asociației OncoHelp vom putea atrage atenția asupra situației bolnavilor de cancer, și vom putea astfel stimula dezvoltarea unor programe de prevenție și de sănătate, cu un puternic impact asupra societății.

ALTE ORGANIZAȚII, INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT

Pentru Asociația OncoHelp, dezvoltarea unor parteneriate pentru realizarea diverselor activități adresate comunității, dar și pentru facilitarea atingerii obiectivelor de dezvoltare pe care ni le-am propus este foarte importantă. Suntem foarte conștienți că fără a coagula o structură partenerială din rândul membrilor comunității nu vom putea dezvolta cu ușurință programe adresate pacienților noștri, și familiilor lor. Astfel, intenționăm să continuăm parteneriatele existente, și să dezvoltam noi parteneriate cu:

 • Reprezentanții presei locale și regionale – pe care dorim să îi implicăm în promovarea participării la Timotion, dar și în promovarea dotării Centrului de Oncologie OncoHelp cu noul mobilier de spital
 • Reprezentanții mediului economic din Regiunea Vest – Timiș, Caraș – Severin, Arad, Hunedoara
 • Partenerii tradiționali ai Asociației OncoHelp – cei care au răspuns deja „prezent” la apelurile noastre, cu care am realizat deja proiecte comune
 • Noi parteneri pe care îi invităm să ni se alăture – care vor afla despre proiectul nostru precum și despre participarea la cursa Timotion în urma activităților de promovare pe care le vom realiza

PARTICIPAREA LA TIMOTION 2019

Pentru a putea “da de veste” tuturor celor interesați să ne sprijine, astfel încât să fim cât mai mulți care să sprijinim cauza bolnavilor de cancer, acordăm o mare importanță activităților de comunicare și de promovare. Suntem convinși că prin folosirea diverselor canale de comunicare – tradiționale și mai puțin tradiționale – vom reuși să transmitem mesajul nostru. Astfel, planul nostru este să:

 • Promovăm în presă participarea Asociației OncoHelp la Timotion, precum și proiectul în sine, prin lansarea unor comunicate de presă
 • Promovăm evenimentului pe pagina web www.oncohelp.ro– unde exista o secțiune specială pentru asemenea evenimente: http://oncohelp.ro/evenimente/evenimente-caritabile/
 • Promovăm evenimentul pe Facebook, prin postări constante despre evoluția proiectului
 • Promovăm evenimentul prin afișe tematice, postate în spital – unde vor fi expuse, zilnic, celor 2500 de pacienți și familiilor acestora
 • Promovăm participarea Asociației OncoHelp la Timotion, precum și proiectul în sine și cu ajutorul partenerilor noștri

INFORMAREA ȘI IMPLICAREA DONATORILOR ÎN PROIECT

Asigurarea transparenței utilizării fondurilor este cheia unei relații parteneriale deschise și corecte cu toți cei care aleg să doneze, și să se implice astfel în lupta împotriva cancerului. Pentru Asociația OncoHelp aceasta este o prioritate, esențială pentru a menține deschisă comunicarea cu partenerii și donatorii Asociației OncoHelp. Astfel, îi vom menționa în materialele de comunicare pe care le vom elabora: comunicate de presă, postări pe Facebook și pe pagina web www.oncohelp.ro. De asemenea, vom promova în presă, pe Facebook, și pe www.oncohelp.ro felul în care au fost cheltuiți banii strânși în urma donațiilor primite.

OBIECTIVUL DE STRÂNGERE DE FONDURI PRIN TIMOTION

 1. 15 paturi electrice cu 3 funcțiuni: capacitate electrică de ridicare în 3 planuri, suport pentru perfuzii și suport pentru punga de urină 2433,55 lei/buc * 15 buc = 36.503 lei
 2. 15 saltele rezistente la apă 293 lei/buc * 15 buc = 4395 lei
 3. 15 noptiere dotate cu tavă, sertar, spațiu pentru pantofi 390 lei/buc * 15 buc = 5850 lei
 4. Comision 20% către organizatorii Timotion= 9350 lei

FONDURI PROPRII SAU ALTE SURSE DE FINANȚARE

 1. 116 paturi electrice cu 3 funcțiuni: capacitate electrică de ridicare în 3 planuri, suport pentru perfuzii și suport pentru punga de urină 2433,55 lei/buc * 116 buc= 282.291 lei
 2. 116 saltele rezistente la apă 293 lei/buc * 116 buc = 33.988 lei
 3. 116 noptiere dotate cu tavă, s5ertar, spațiu pentru pantofi 390 lei/buc * 116 buc= 45.240 lei
 4. Transport = 24.335 lei

Doneaza si tu!


Doneaza si tu

Campionii
nostri

Numar
campioni
0

Previous Next