|   Inscriere 

Asociația Profesorilor de Mindfulness – Mindfulness pentru inimi, prin educație

Suma
stransa
0RON
Target
proiect
24,000RON
Procentaj
din proiect
0.0%
Numar
donatii
0

REZUMAT

Putem alege – in mod constient, asumat si responsabil cum ne traim viata. Modul in care ne raportam la experientele noastre, poate influenta dramatic existenta noastra. Iar atunci cand alegerile sunt constiente, abilitatile noastre nu doar ne imputernicesc si ne fac sa traim mai asumat, dar si calitatea relatiilor noastre se schimba. Blandetea, intelegerea, rabdarea, acceptarea, empatia, compasiunea si dragostea, sunt calitati pe care orice copil dar si orice adult, le are la indemana, atunci cand conditiile sunt cele potrivite.

Pornind de la aceasta premisa, am creat \”Mindfulness pentru inimi, prin educatie\”, un program educational ce are ca metoda didactica invatarea prin experimentare si care speram sa poata fi replicat in orice scoala. Indiferent ca vorbim de clasele primare, de gimnaziu sau liceu, copiii invata – prin jocuri simple –  sa inteleaga atat universul interior cat si mediul in care isi desfasoara viata pentru ca, intr-o societate in continua schimbare, in care tehnologia evolueaza rapid si in care mai bine din 75% din cele mai bine platite locuri de munca de azi, nici nu existau in urma cu 10 ani, credem ca doua din cele mai importante calitati pe care le putem antrena in copiii nostrii sunt adaptabilitatea si siguranta de sine. Siguranta la care facem referire, este acel spatiu de liniste si pace, din interior, care odata identificat si explorat, poate fi accesibil oricand, chiar si in conditiile dificile. Adaptabilitatea si rezilienta sunt rezultatul unei abilitati de a ne intelege pe noi insine, indiferent de mediul exterior.

Cu acestea in minte, ne-am dorit sa creem un program pe o durata suficient de lunga incat sa poata produce schimbari considerabile si sa poata fi integrat cu usurinta in rutina saptamanala a oricarei clase, din orice scoala.

Conceput pe baza cercetarilor din domenii ca neurostiintele, psihologia, mindfulness, parenting si programarea neuro-lingvistica efectuate in diverse locuri de pe mapamond, acest program vine in intampinarea nevoilor specifice copiilor, pre-adolescentilor si adolescentilor din Romania si este menit sa ii indrume si sa ii insoteasca intr-o calatorie de autocunoastere cultivatoare si sustinatoare a sentimentului de libertate in alegeri  – atat de important si in viata de adult.

DURATA: 12 Saptamani

CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?

Asociatia Profesorilor de Mindfulness din Romania, a fost infiintata in 2018, functioneaza la nivel national si aduna profesori cu experienta practica si certificari internationale in mindfulness, fiecare avand si alte specializari sau pasiuni in domenii precum Medicina, Educatie, Bussiness, Coaching, Programare Neuro-Lingvistica si Reducerea Stresului.

Scopul principal al Asociatiei Profesorilor de Mindfulness din Romania este de a instaura – pentru profesorii care faciliteaza cursuri de Mindfulness – reguli de buna practica, in conformitate cu standardele internationale din domeniu, precum si organizarea de evenimente si cursuri pentru dezvoltarea si continuarea procesului de invatare a membrilor sai. De asemenea, misiunea asociatiei este aceea de a aduce o constientizare asupra ceea ce aceasta tehnica inseamna si cat de benefica este ea in vietile oamenilor, intr-un mod foarte pragmatic si adaptat vremurilor in care traim.

Mindfulness este despre prezent si despre (re)conectarea cu inepuizabilele resurse interioare.

Prin practica de Mindfulness se intelege directionarea atentiei intr-un  mod specific, orientat – in mod intentionat – catre momentul prezent, fara a judeca experienta si aducand o atidudine de blandete si acceptare – atat fata de propria persoana, cat si fata de ceilalti. Este o practica simpla si la indemana oricui ale carei beneficii sunt studiate inca de la inceputul anilor 1970.

In cazul adultilor, in acesti peste 50 de ani de observare a beneficiilor acestor practici, s-au consemnat rezultate foarte bune in reducerea simptomelor depresiilor,  stresului, anxietatii si chiar si a durerilor cronice. De aceea programe precum MBSR-ul (Mindfulness Based Stress Reduction) este perceput ca fiind tot mai util si chiar necesar – atat pentru beneficiile generate in viata personala cat si in cea profesionala.

In ceea ce priveste copiii, mindfulness este despre jocuri prin intermediul carora ei constientizarea felul in care functioneaza – atat la nivel interior, cat si in interactiunile cu mediul din care ei fac parte. Dintre beneficiile observate la copii, putem enumera cresterea rezilientei si a flexibilitatii, a sigurantei de sine si a increderii in fortele proprii, cresterea curajului, a empatiei, a responsabilitatii si a bucuriei de viata.

DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?

Tot mai multe studii arata ca un mare numar din copiii si tinerii din zilele noastre, experimenteaza sentimente de nesiguranta, de deconectare, frici puternice, anxietate, depresii si chiar ganduri de suicid. Tentatia consumului de droguri apare la varste tot mai fragede si numarul de adolescenti si tineri care apeleaza la diverse metode de evitare sau fuga de aceste suferinte, este in crestere.

In plus, traim intr-o societate in continua si tot mai rapida schimbare, in care tehnologia evolueaza rapid si in care mai bine din 75% din cele mai bine platite locuri de munca de azi, nici nu existau in urma cu 10 ani.

Membrii Asociatiei Profesorilor de Mindfulness din Romania crede ca preventia este de preferat combaterii din doua motive simple: este mai eficienta si este mai ieftina.

Prin urmare, vrem sa pregatim copiii pentru viitor, indiferent cum va fi acesta si credem ca doua din cele mai importante calitati pe care le putem antrena in copiii nostrii sunt siguranta de sine si abilitatea de a gasi solutii si / sau beneficii in orice situatie (adaptabilitatea si orientarea catre solutii).

CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?

Atat adaptabilitatea, cat si siguranta de sine sunt resurse interioare si noi – prin programul “Mindfulness pentru inimi, prin educatie” – ne propunem sa invatam copiii cum sa se (re)conecteze cu acestea si cum sa le foloseasca in folosul propriu si al comunitatii in care isi desfasoara viata. Cu acestea in minte, am creat un program care sa se desfasoare pe o durata suficient de lunga incat sa poata produce schimbari considerabile si care sa poata fi integrat cu usurinta in rutina saptamanala a oricarei clase, din orice scoala.

Pentru durata celor 12 saptamani ale programului vom alege o scoala colaboratoare careia vrem sa ii oferim programul “Mindfulness pentru inimi, prin educatie”. Acesta va fi implementat in doua clase din ciclul primar. Pentru copiii din fiecare din aceste clase vom organiza intalniri saptamanale pe durata a 12 saptamani.  Vor fi – in total – 24 de intalniri dintre care ne dorim ca – la minim doua, sa participe si parintii. Invatatorii claselor participante sunt invitati sa participe la toate intalnirile din acest program.

Stim ca tipul acesta de program este cu impact si influenta pe termen lung. De aceea, ne dorim sa monitorizam  evolutia copiilor pe o perioada de 12 luni de la inceperea proiectului.

CE REZULTATE PROMITEM?

Intalnirile vor aborda ca metoda didactica invatarea prin experimentare si prin observare. Prin intermediul jocurilor, vom insoti copiii intr-o calatoarie de autocunoastere a propriilor simturi, a propriilor ganduri si convingeri, a propriilor sentimente si emotii. La fiecare lectie vom facilita indentificarea conexiunilor dintre universul interior si cel exterior si vom insoti copiii in propriul proces de autoimputernicire astfel incat – la sfarsitul programului – sa putem observa o imbunatatire atat la nivel personal (interpersonal si intrapersonal) cat si la nivel scolar:

1.Cunoasterea universului interior si a felului in care functioneaza acesta – atat in relatia cu sine, cat si in relatia cu ceilalti.

2.Cresterea atentiei  si a abilitatii de concentrare la ore.

3.Imbunatatirea comunicarii si relationarii cu colegii si cu partenerii de joaca.

4.Imbunatatirea comunicarii si relationarii cu adultii semnificativi din viata sa – parinti, bunici, profesori.

5.Cresterea stimei de sine si a curajului constructiv.

6.Cresterea inteligentei emotionale si a capacitatii de autogestionare a emotiilor

7.Cresterea nivelului de fericire personala si a bucuriei de viata.

Pentru contorizare rezultatele vor fi obtinute prin chestionare si teste relevante, care sa ne ofere punctul de pornire si rezultatele dupa curs si la 3, 6 si 12 luni de la incheierea acestuia.

Indicatorii urmariti vor fi – rezilienta, capacitate a de concentrare, nivelul de integrare in grup, metacognitia si capacitatea de  autoreglare emotionala, in situatii dificile sau neplacute si alti indicatori observati in proiecte si studii internationale.

CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN COMUNITATEA TA?

In prima etapa, acest proiect va impacta o parte din comunitatea locala, cca. 40-50 copii, cca. 10 profesori si cca. 100 parinti. Schimbarile vor fi pe termen lung, dezvoltand o mai bun intelegere a lumii interioare si exterioare pentru acesti copii. Interactiunea si calitatea timpului petrecut impreuna cu parintii si profesorii, rezilienta, adaptabilitatea, metacognitia, reglarea emotionala si nu in ultimul rand, capacitatea de concentrare a atentiei.

De asemenea, proiectul acesta va fi un pilon in dezvoltarea unui program mai amplu, in educatie, la nivel local, regional si in cele din urma national, cu intentia de a produce un impact pe termen lung.

In acest scop si pentru a demonstra si urmari evolutia participantilor, avem in vedere urmarirea de indicatori cunoscuti si observati in proiecte asemanatoare la nivel international , putand astfel sa intelegem si nevoile specifice societatii si mediului local.

ALTE ORGANIZAȚII, INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT

Suntem deschisi catre eventuale discutii si colaborari. Pentru ca Asociatia Profesorilor de Mindfulness este la inceput de drum, cooptarea colaboratorilor este in curs de desfasurare.

PARTICIPAREA LA TIMOTION 2019

Stand de prezentare, flyere si o campanie de constientizare online. Asociatia Profesorilor de Mindfulness din Romania are in proiect diverse alte camanii de promovare pentru anul 2019, campanii in care putem promova si acest eveniment.

INFORMAREA ȘI IMPLICAREA DONATORILOR ÎN PROIECT

Pe parcursul desfasurarii priectului vom publica detalii despre fiecare etapa – pe pagina de Facebook dedicata acestui program si pe pagina de Facebook Timotion. Donatorii care doresc sa se implice vor fi bineveniti sa sutina proiectul si in afara programului Timotion.

De asemenea, in urma procesarii datelor – indicatori si chestionare, acestea vor fi facute publice intr-o maniera asemanatoare, pe website-ul Asociatiei, pe pagina de Facebook dedicata proiectului si pe pagina fb TIMOTION.

OBIECTIVUL DE STRÂNGERE DE FONDURI PRIN TIMOTION

1. Achizitii de materiale necesare desfasurarii intalnirilor cu copii si promovarii (stand prezentare eveniment, promovare, boluri tibetane, imprimanta multifunctionala si consumabile pentru aceasta, articole de birotica si papetarie) Consumabile + Promovare 5000Ron

2. Design si tiparire caiete color de lucru pentru cei 50 de copii participanti si tiparire pliante de prezentare. Consumabile 3000Ron

3. Doi profesori indrumatori – finantare partiala: 2* 1500/luna * 3 Luni – Resursa Umana 9000 Ron

4. Psiholog colaborator: 900 lei pentru evaluarea initiala si cate 700 de lei pentru etapele de urmarire a evolutiei parametrilor importanti – la 3, 6 si 12 luni de la inceperea proiectului – Resursa Umana 3000  Ron

5. Comision Timotion: 4000

FONDURI PROPRII SAU ALTE SURSE DE FINANȚARE

6. Suplimentarea contributiei celor 2 profesori indrumatori pentru cele 24 de intalniri incluse in program si prentru etapele de monitorizare a evolutiei copiilor – Resursa Umana 9000Ron

7. Dezvoltarea materialelor si conceperea structurii adaptate pentru nevoile locale – Resursa Umana 8000Ron

8. Promovare pe plan national prin intermediul Asociatiei Profesorilor de Mindfulness din Romania – Promovare 5000Ron

9. Cheltuieli transport 1500Ron


Doneaza si tu!


Doneaza si tu

Campionii
nostri

Numar
campioni
0

Previous Next