|   Inscriere 

Look Inside – Ajuta un bebeluș sa câștige lupta pentru viața

Suma
stransa
460RON
Target
proiect
60,000RON
Procentaj
din proiect
0.8%
Numar
donatii
7

REZUMAT

Proiectul urmareste reabilitarea salii de terapie intensiva si achizitionarea unui aparat NAVA (Neurally Adjusted Ventilatory Assist) care imbunatateste ventilatia sincrona a nou-nascutilor si reduce presiunea aerului inspirat PIP (Peak Inspiratory Pressures) si a oxigenul necesar.Acest aparat ar fi singurul pe zona de vest la ora actuala

Un copil nascut prematur este un copil special, care invata sa lupte din prima zi de viata. Sunt copii, fragili si cu organele insuficient dezvoltate pentru lumea de afara, a caror sansa la viata este aproape nula fara un incubator care sa le ofere protectia si asistenta necesara supravietuirii. Pentru ca prematurii si medicii sa isi duca lupta pentru viata pana la capat, insa, e nevoie ca maternitatea sa aiba aparatura medicala necesara.

DURATA: 10 luni

CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?

Ce ne motiveaza? Asociatia Look Inside s-a nascut din dorinta de a darui… zambete, incredere, iubire, evolutie, sprijin, echilibru ..

Cine suntem ? O echipa de oameni, care si-au cautat la un moment dat misiunea, si au descoperit ca secretul e sa iti muti atentia de la EU, catre EI…

De ce Look Inside? Pentru ca echilibrul si esenta lucrurilor bune este in interiorul nostru prin sentimente, nu in exterior, unde deseori le cautam in lucruri ..

Pentru cine? Pentru toti acei oameni care cauta sprijin, incredere, sau chiar pe ei insisi

Cum ?

 • aducand zambete copiilor privati de confort sau iubire cu ajutorul celor care doresc sa daruiasca
 • prin evenimente si cursuri de dezvoltare personala si spiritual
 • prin ateliere de creatie, tabere, si alte actiuni similare menite sa te duca in interiorul tau , acolo unde toti suntem minunati
 • prin orice altceva, prin care am putea deveni cu totii mai buni, mai deschisi si mai aproape de suflet…

DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?

Scopul: Peste 20.000 de bebeluși se nasc anual înainte de termen în România, prematuritatea și complicațiile acesteia reprezentând cauza principală a deceselor copiilor sub 5 ani, potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății.

Complicațiile prematurații sunt o cauză majoră de morbiditate şi mortalitate perinatală și cu serioase consecințe pentru familiile afectate. În prezent însă, şansele de supravieţuire ale unui nou-născut prematur sunt mult mai mari decât în trecut, datorită progreselor realizate echipamente medicale performante. Asadar evolutia pe plan medical si tehnologic poate creste sansele la viata unui bebelus venit pe lume inainte de vreme.

Nou născutul prematur este o minune venită mai devreme pe lume, o minune fragilă, dar care, cu multă atenție, dragoste și îngrijiri de specialitate, ajunge să evolueze spectaculos. Bebelușul născut înainte de 37 săptămâni și o greutate mai mica de 2500 gr, este considerat prematur și în cele mai multe cazuri este nevoie de o perioadă mai lungă de spitalizare, timp în care bebelușul trebuie să reușească să se adapteze la noul mediu de viață. Creșterea semnificativă și dezvoltarea naturală continuă în ultimele săptămâni de viață intrauterină, ceea ce face ca prematurul să aibă dificultăți în anumite funcții, cum ar fi: respirația, reglarea temperaturii și suptul, de aceea el are nevoie de un incubator, iar pentru copilasii a caror plamani sunt dezvolati insuficient sansa la viata este minima fara echipament tehnic specializat. Numarul de nasteri premature este in continua crestere “LaTimsioara, o mama din 10 naste inainte de termen” afirma digi24.ro, asadar nevoia de aparatura perfomanta care sa tina bebelusii in viata pana la atingerea pragului de adaptabilitate la noul mediu de viata este critica.

La functionarea eficienta a aparatelor contribui infrastructura salii de terapie intensive. Este necesara suplinirea prizelor  si a consolelor pentru oxygen si aer comprimat pentru ca in ultima perioada numarl de incubatoare necesare a crescut.

CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?

Obiective si Activitati:

 1. Primul obiectiv in cadrul proiectului este reabilitarea salii de terapie intensive si cuprinde urmatoarele activitati:

1.1 Montarea de console de oxygen si aer comprimat

1.2 Montarea de prize additionale

1.3 Igienizarea si zugravirea tavanului

Activitatile mentionate mai sus vor fi facute cu ajutorul firmei TechnoPlus.

 1. Al doilea obiectiv al proiectului costa in achizitionarea unui aparat NAVA care implica urmatoarele activitati:

2.1 Obtinerea de oferte de la firmele specializate in aparatura medicala care comercializeaza aparatul.

2.2 Obtinerea de fonduri suplimentare de la organizatia Salvati Copiii Timisoara in cazul in care costul aparatului depaseste bugetul alocat

2.3 Comandarea si achizitionarea aparatului NAVA (Neurally adjusted ventilatory assist) care creste sansele la viata bebelusior cu insuficienta respiratorie. NAVA este o modalitate prin care presiunea de ventilare este ajustata proportional cu activitatea electrica a diafragmei masurata de electrozi esofagieni montati pe un tub de hranire modificat.

2.4 Instruirea personalului pentru a utiliza eficient aparatul

CE REZULTATE PROMITEM?

Promitem o sala de terapie intensive in cadrul maternitatii Odobescu cu o infrastructura care suporta functionarea corecta si eficienta a incubatoarelor si promitem utilizarea aparatului NAVA in situatiile bebelusilor care au nevoie de ventilatie asistata pentru a supravietui.

CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN COMUNITATEA TA?

Echipamentele medicale insuficiente reprezintă o problemă frecventa in comunitatea noastra. Acest aparat obtinut in urma proiectului dezvolatat in colaborare cu Timotion creste sansele la viata pentru bebelusii nascuti inainte de vreme.

ALTE ORGANIZAȚII, INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT

Partile interesate:

 • Bebelusii nascuti in maternitatea Odobescu (beneficiari)
 • Maternitatea Odobescu (personal si management – beneficiari, alergatori)
 • Asociatia Look Inside (promovare, alergatori, pregatirea si implementarea proiectului)
 • Asociatia Salvati Copiii Timisoara (sponsor, alergatori)
 • Parintii copiilor nascuti in maternitatea Odobescu, voluntari Salvati Copiii si Look Inside, prieteni ai persoanelor implicate (suporteri, alergatori, sponsori)

PARTICIPAREA LA TIMOTION 2019

Vom promova evenimentul in mediul online, pe pagina de facebook a ONG-ului Look Inside si vom incuraja distribuirea proiectului. Vom apela la presa locala pentru a informa comunitatea despre acest proiect si a atrage cat mai multi sustinatori

Vom face afise si flyere pe care le vom distribui in cadrul maternitatii  si a spitalului de copii si a salilor mari de fitness din Timisoara. Prin intermediul mesajelor si a pozelor ce le vom folosi pentru a promova proiectul “Ajuta un bebelus sa castige lupta pentru viata” vom incerca sa crestem gradul de constientizare a oamenilor ca daruind, impreuna, putem schimba ceva in comunitate si  putem sustine viata unor finite atat de neajutorate. Vom promova un stil de viata sanatos prin miscare.

INFORMAREA ȘI IMPLICAREA DONATORILOR ÎN PROIECT

Vom informa donatorii despre utilizarea fondurilor primite prin postarea de informartii referitoare la stadiu proiectului, poze, pe pagina de Facebook a asociatiei Look Inside, dar si pe site-ul Timotion. Da, ne-am dori sa implicam voluntari din afara organizatiei in proiect.

OBIECTIVUL DE STRÂNGERE DE FONDURI PRIN TIMOTION

20% din banii obtinututi in urma evenimentului Timotion vor fi folositi pentru montarea de console de oxygen si aer comprimat precum si de prize electrice. Colaborarea se va face cu firma TechoPlus, persoana de contact Marius Agape, care va face o oferta preferentiala maternitatii Odobescu pentru aceste echipamente – 12.000 lei

80% din bugetul obtinut de la Timotion se vor folosi pentru a achiziona aparatul NAVA. In cazul in care suma obtinuta in urma evenimentului nu acopera costurile aparatului vom obtine restul de bani sub forma de sponsorizare din partea asociatiei Salvati Copiii Timisoara, persoana de contact Delia Bajireanu – 36.000 lei

Comision Timotion 12.000 lei.


Doneaza si tu!


Doneaza si tu

Campionii
nostri

Numar
campioni
0

Donatii directe

Daniela C. 50 RON La Mulți Ani și Succes! 
Simona T. 100 RON La multi ani, Oana!  
Simona B. 50 RON La mulți ani, Oana! 
Oana Pe 50 RON La multi ani mie si Succes Look Inside :) Sa strangeti toti banutii! 
Ionel 50 RON La mulți ani! #oau 
Previous Next