|   Inscriere 

Look Inside – Ajuta un bebeluș sa câștige lupta pentru viața

Suma
stransa
25,322RON
Target
proiect
60,000RON
Procentaj
din proiect
42.2%
Numar
donatii
333

REZUMAT

Proiectul urmareste reabilitarea salii de terapie intensiva si achizitionarea unui aparat NAVA (Neurally Adjusted Ventilatory Assist) care imbunatateste ventilatia sincrona a nou-nascutilor si reduce presiunea aerului inspirat PIP (Peak Inspiratory Pressures) si a oxigenul necesar.Acest aparat ar fi singurul pe zona de vest la ora actuala

Un copil nascut prematur este un copil special, care invata sa lupte din prima zi de viata. Sunt copii, fragili si cu organele insuficient dezvoltate pentru lumea de afara, a caror sansa la viata este aproape nula fara un incubator care sa le ofere protectia si asistenta necesara supravietuirii. Pentru ca prematurii si medicii sa isi duca lupta pentru viata pana la capat, insa, e nevoie ca maternitatea sa aiba aparatura medicala necesara.

DURATA: 10 luni

CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?

Ce ne motiveaza? Asociatia Look Inside s-a nascut din dorinta de a darui… zambete, incredere, iubire, evolutie, sprijin, echilibru ..

Cine suntem ? O echipa de oameni, care si-au cautat la un moment dat misiunea, si au descoperit ca secretul e sa iti muti atentia de la EU, catre EI…

De ce Look Inside? Pentru ca echilibrul si esenta lucrurilor bune este in interiorul nostru prin sentimente, nu in exterior, unde deseori le cautam in lucruri ..

Pentru cine? Pentru toti acei oameni care cauta sprijin, incredere, sau chiar pe ei insisi

Cum ?

 • aducand zambete copiilor privati de confort sau iubire cu ajutorul celor care doresc sa daruiasca
 • prin evenimente si cursuri de dezvoltare personala si spiritual
 • prin ateliere de creatie, tabere, si alte actiuni similare menite sa te duca in interiorul tau , acolo unde toti suntem minunati
 • prin orice altceva, prin care am putea deveni cu totii mai buni, mai deschisi si mai aproape de suflet…

DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?

Scopul: Peste 20.000 de bebeluși se nasc anual înainte de termen în România, prematuritatea și complicațiile acesteia reprezentând cauza principală a deceselor copiilor sub 5 ani, potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății.

Complicațiile prematurații sunt o cauză majoră de morbiditate şi mortalitate perinatală și cu serioase consecințe pentru familiile afectate. În prezent însă, şansele de supravieţuire ale unui nou-născut prematur sunt mult mai mari decât în trecut, datorită progreselor realizate echipamente medicale performante. Asadar evolutia pe plan medical si tehnologic poate creste sansele la viata unui bebelus venit pe lume inainte de vreme.

Nou născutul prematur este o minune venită mai devreme pe lume, o minune fragilă, dar care, cu multă atenție, dragoste și îngrijiri de specialitate, ajunge să evolueze spectaculos. Bebelușul născut înainte de 37 săptămâni și o greutate mai mica de 2500 gr, este considerat prematur și în cele mai multe cazuri este nevoie de o perioadă mai lungă de spitalizare, timp în care bebelușul trebuie să reușească să se adapteze la noul mediu de viață. Creșterea semnificativă și dezvoltarea naturală continuă în ultimele săptămâni de viață intrauterină, ceea ce face ca prematurul să aibă dificultăți în anumite funcții, cum ar fi: respirația, reglarea temperaturii și suptul, de aceea el are nevoie de un incubator, iar pentru copilasii a caror plamani sunt dezvolati insuficient sansa la viata este minima fara echipament tehnic specializat. Numarul de nasteri premature este in continua crestere “LaTimsioara, o mama din 10 naste inainte de termen” afirma digi24.ro, asadar nevoia de aparatura perfomanta care sa tina bebelusii in viata pana la atingerea pragului de adaptabilitate la noul mediu de viata este critica.

La functionarea eficienta a aparatelor contribui infrastructura salii de terapie intensive. Este necesara suplinirea prizelor  si a consolelor pentru oxygen si aer comprimat pentru ca in ultima perioada numarl de incubatoare necesare a crescut.

CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?

Obiective si Activitati:

 1. Primul obiectiv in cadrul proiectului este reabilitarea salii de terapie intensive si cuprinde urmatoarele activitati:

1.1 Montarea de console de oxygen si aer comprimat

1.2 Montarea de prize additionale

1.3 Igienizarea si zugravirea tavanului

Activitatile mentionate mai sus vor fi facute cu ajutorul firmei TechnoPlus.

 1. Al doilea obiectiv al proiectului costa in achizitionarea unui aparat NAVA care implica urmatoarele activitati:

2.1 Obtinerea de oferte de la firmele specializate in aparatura medicala care comercializeaza aparatul.

2.2 Obtinerea de fonduri suplimentare de la organizatia Salvati Copiii Timisoara in cazul in care costul aparatului depaseste bugetul alocat

2.3 Comandarea si achizitionarea aparatului NAVA (Neurally adjusted ventilatory assist) care creste sansele la viata bebelusior cu insuficienta respiratorie. NAVA este o modalitate prin care presiunea de ventilare este ajustata proportional cu activitatea electrica a diafragmei masurata de electrozi esofagieni montati pe un tub de hranire modificat.

2.4 Instruirea personalului pentru a utiliza eficient aparatul

CE REZULTATE PROMITEM?

Promitem o sala de terapie intensive in cadrul maternitatii Odobescu cu o infrastructura care suporta functionarea corecta si eficienta a incubatoarelor si promitem utilizarea aparatului NAVA in situatiile bebelusilor care au nevoie de ventilatie asistata pentru a supravietui.

CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN COMUNITATEA TA?

Echipamentele medicale insuficiente reprezintă o problemă frecventa in comunitatea noastra. Acest aparat obtinut in urma proiectului dezvolatat in colaborare cu Timotion creste sansele la viata pentru bebelusii nascuti inainte de vreme.

ALTE ORGANIZAȚII, INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT

Partile interesate:

 • Bebelusii nascuti in maternitatea Odobescu (beneficiari)
 • Maternitatea Odobescu (personal si management – beneficiari, alergatori)
 • Asociatia Look Inside (promovare, alergatori, pregatirea si implementarea proiectului)
 • Asociatia Salvati Copiii Timisoara (sponsor, alergatori)
 • Parintii copiilor nascuti in maternitatea Odobescu, voluntari Salvati Copiii si Look Inside, prieteni ai persoanelor implicate (suporteri, alergatori, sponsori)

PARTICIPAREA LA TIMOTION 2019

Vom promova evenimentul in mediul online, pe pagina de facebook a ONG-ului Look Inside si vom incuraja distribuirea proiectului. Vom apela la presa locala pentru a informa comunitatea despre acest proiect si a atrage cat mai multi sustinatori

Vom face afise si flyere pe care le vom distribui in cadrul maternitatii  si a spitalului de copii si a salilor mari de fitness din Timisoara. Prin intermediul mesajelor si a pozelor ce le vom folosi pentru a promova proiectul “Ajuta un bebelus sa castige lupta pentru viata” vom incerca sa crestem gradul de constientizare a oamenilor ca daruind, impreuna, putem schimba ceva in comunitate si  putem sustine viata unor finite atat de neajutorate. Vom promova un stil de viata sanatos prin miscare.

INFORMAREA ȘI IMPLICAREA DONATORILOR ÎN PROIECT

Vom informa donatorii despre utilizarea fondurilor primite prin postarea de informartii referitoare la stadiu proiectului, poze, pe pagina de Facebook a asociatiei Look Inside, dar si pe site-ul Timotion. Da, ne-am dori sa implicam voluntari din afara organizatiei in proiect.

OBIECTIVUL DE STRÂNGERE DE FONDURI PRIN TIMOTION

20% din banii obtinututi in urma evenimentului Timotion vor fi folositi pentru montarea de console de oxygen si aer comprimat precum si de prize electrice. Colaborarea se va face cu firma TechoPlus, persoana de contact Marius Agape, care va face o oferta preferentiala maternitatii Odobescu pentru aceste echipamente – 12.000 lei

80% din bugetul obtinut de la Timotion se vor folosi pentru a achiziona aparatul NAVA. In cazul in care suma obtinuta in urma evenimentului nu acopera costurile aparatului vom obtine restul de bani sub forma de sponsorizare din partea asociatiei Salvati Copiii Timisoara, persoana de contact Delia Bajireanu – 36.000 lei

Comision Timotion 12.000 lei.


Doneaza si tu!


Doneaza si tu

Campionii
nostri

Numar
campioni
17

Lazarescu Diana , din echipa Look Inside Timisoara

Miriana: "Alerg pentru bebelusii de la maternitatea Odobescu pentru ca vreau sa ii ajut in lupta pentru viata lor, pentru ca sunt dragalasi si adorabili.
Te astept sa alergam impreuna!"

Suma stransa: 50 lei


SUSTINE-L SI TU

Anna Alexia Nazarov

La maternitatea Odobescu mi-am cunoscut parintii acum aproape 9 ani, cand am venit pe aceasta lume. Acolo am primit toata grija si atentia ca sa fiu bine.
Mi-ar face mare placere sa ii ajut si eu pe bebelusii care se nasc acolo si lupta pentru viata lor.
Vreau sa ii conving si pe restul copiilor sa alerge alaturi de mine pentru o cauza atat de frumoasa.

Suma stransa: 200 lei


SUSTINE-L SI TU

Marius Adrian Dalea , din echipa Look Inside Timisoara

Sansa la viata nu ar trebui sa fie optionala.
Culegem ceea ce semanam

Suma stransa: 0 lei


SUSTINE-L SI TU

Raluca Otel , din echipa Look Inside Timisoara

Intr-o lume in care poti fi orice, fii bun! Haideti sa alergam anul acesta pentru asociatia Look Inside pentru o SANSA la VIATA.

Suma stransa: 200 lei


SUSTINE-L SI TU

Carmen Radu , din echipa Look Inside Timisoara

Fiind mama unui "copil" de 30 de ani, sanatos, imi doresc prin participarea mea la aceasta cursa sa ajut la strangerea pentru fondurile necesare in vederea reabilitarii Salii de Terapie Intensivă din cadrul Maternității Odobescu, cat și achiziționarea unui aparat NAVA (Neurally Adjusted Ventilatory Assist) care ar crește substanțial șansele la viață a bebelușilor cu insuficiență respiratorie.

Va invit pe toti cei doritori la acest minunat eveniment prin care vom putea facilita sansa la viata a viitoarelor generatii.

"Pas cu pas inspre schimbarea in bine"

Suma stransa: 700 lei


SUSTINE-L SI TU

Denise Ardelean , din echipa Look Inside Timisoara

Look Inside pentru mine s-a nascut dintr-un vis, un vis despre o lume in care ne pasa si in care ne deschidem inimile sa fim si sa traim in bucurie unii cu ceilalti .. Succesul acestui proiect, de a ajuta copiii prematuri a caror viata atarna de un fir de ata sa aiba o sansa de a trai, ar insemna ca impreuna putem muta munti, ca impreuna putin cu putin putem chiar salva vieti.. donati, alergati, sustineti asa cum stiti.. important e sa realizam puterea ce zace in NOI si cat de minunati suntem impreuna !

Suma stransa: 150 lei


SUSTINE-L SI TU

Dragos Alexandru Ardelean

Salutare! Am ales sa sustin acest proiect pentru ca viitorul nostru il reprezinta copii, iar ei merita tot ce e mai bun din partea noastra!!
Voi alerga la cursa de semi-maraton desi nu am alergat nicioadata asa de mult.
Hai si tu sa alergam pentru o lume mai buna!!

Suma stransa: 95 lei


SUSTINE-L SI TU

Alina Miron , din echipa Look Inside Timisoara

Vă invităm alături de noi să dăruim împreună: speranţă, încredere, iubire, siguranţă şi zâmbete!
Vom alerga la Timotion pentru a strânge fondurile necesare achiziţionării unui aparat NAVA (Neurally Adjusted Ventilatory Assist) pentru maternitatea Odobescu.
Nou născutul prematur sau bebeluşul născut la termen cu probleme respiratorii este o fiinţă mică şi neajutorată, o minune fragilă, dar care, cu multă atenție, dragoste și îngrijiri de specialitate, poate ajunge să evolueze spectaculos.
NAVA implică utilizarea de semnale electrice emise de muşchii respiratorii ai bebeluşului pentru a informa ventilatorul, preluând astfel în mod natural efortul bebeluşului de a respira.
Sincronizarea efortului bebeluşului cu activitatea ventilatorului poate reduce presiunea sau vătămarea plămânilor şi nivelul de fluctuaţie al dioxidului de carbon din sânge, precum şi variaţiile de sânge din creier.
NAVA creşte semnificativ şansele la viaţă ale bebeluşilor născuţi prematur sau cu probleme respiratorii.
"Împreună salvăm SUFLETE" , suflete mici, gingaşe şi delicate, precum şi suflete mari, sufletele mămicilor care aşteaptă cu nerăbdare să îşi ţină puiuţii la piept! Împreună putem aduce zâmbete pe chipurile lor şi doar împreună putem schimba lumea aceasta într-una mai bună!
Promovăm sănătatea, promovăm empatia, promovăm generozitatea, promovăm prietenia! Alergăm pentru o cauză bună! Alergăm pentru VIAŢĂ!
Iar tu poţi face diferenţa! Poţi dona acum sau te poţi înscrie să alergi alături de echipa noastră, aici: https://www.timotion.ro/proiecte-2019/look-inside-ajuta-un-bebelus-sa-castige-lupta-pentru-viata/

Te aşteptăm cu drag in echipa noastra! <3 <3

Suma stransa: 472 lei


SUSTINE-L SI TU

Daniela-Elena Gherasim , din echipa Look Inside Timisoara

Nu sunt vreo sportiva, ba chiar din contra, spre rusinea mea...dar nu despre sport sau alergare este neaparat vorba in acest proiect. Este vorba despre a ne uni cat mai multi pentru a sustine o cauza. Este vorba despre a strange fondurile necesare pt a putea reabilita Sala de Terapie Intensivă din cadrul Maternității Odobescu, cat și achiziționarea unui aparat NAVA (Neurally Adjusted Ventilatory Assist) care ar crește substanțial șansele la viață a bebelușilor cu insuficiență respiratorie. Impreuna putem da o sansa uni bebelus de a castiga lupta pentru viata.
Daca eu pot, poti si tu!...hai sa alergam impreuna!

"Nu contează cât dăruiești, ci cât de multă dragoste pui în ceea ce daruiesti"

Suma stransa: 1,930 lei


SUSTINE-L SI TU

CIMPOCA IONICA , din echipa Look Inside Timisoara

"Sportul inseamna viata "! Acum prin sport ai ocazia sa dai o sansa la viata unui bebelus nascut prematur. Te astept si pe tine in data 14.04 la linia de start !

Suma stransa: 50 lei


SUSTINE-L SI TU

Adela Badea , din echipa Look Inside Timisoara

Campion......hmmm, cu siguranta nu pentru ca sunt vreo mare alergatoare, ba din contra prefer sa pedalez 1000 km pe bicicleta decat sa alerg, insa vreau sa cred ca daca EU POT cu siguranta POTI si TU !
Cine esti TU? Esti acea persoana care a decis sa alerge alaturi de mine si cei din asociatia Look Inside pentru o SANSA la VIATA !
Asadar......
Fie ploaie, fie vant,
Ne vedem cat de curand.
La Timotion sa alergam
Pentru o viata sa luptam!

Suma stransa: 1,805 lei


SUSTINE-L SI TU

Rodica Calin , din echipa Look Inside Timisoara

Niciodată nu am rezonat cu alergatul și , cu toate că îi înțeleg beneficiile, nu îi înțeleg rostul! Îmi amintesc că la școală eram codașă, în cazul fericit în care reușeam să termin cursa de rezistență la ora de sport. Dar Timotion nu este despre asta, cel puțin nu pentru mine. Este în primul rând despre a face ceea ce trebuie, despre găsirea și mai ales păstrarea echilibrului, despre întrajutorare și comunitate. În Look Inside am găsit un rost, am rezonat cu proiectele lor și în timp, am ajuns parte a acestei familii frumoase alături de care încerc să îmi aduc contribuția la comunitate cum și cât pot mai bine. În data de 14 aprilie am să-mi părăsesc zona de confort și, după 9 ani de „nu am voie” am să alerg pentru viață!

Suma stransa: 300 lei


SUSTINE-L SI TU

Nita Ina , din echipa Look Inside Timisoara

Cine sunt!? Un om ca oricare altul!
Iubesc copii, animalele, calatoriile si fotografia…imi place sa ajut si sa ofer ce-i mai frumos din mine!
De ce alerg!? Pentru sanatatea mea in primul rand, pentru a mai da jos niste kg :) , si nu in ultimul rand pentru un proiect deosebit, impreuna cu o echipa pe care oricine si-ar dori-o in jurul lui/ei!
De ce sa alegi proiectul nostru!? De ce nu!? ;)
Suntem oameni si ne dorim copii sanatosi, plini de viata…
…si da cred in ideea asta: “Sa râzi des si mult; sa câstigi respectul oamenilor inteligenti si afectiunea copiilor; sa câstigi aprecierea criticilor onesti si sa înduri tradarea prietenilor falsi; sa apreciezi frumusetea, sa gasesti ce e mai bun în ceilalti; sa lasi în urma ta o lume mai buna, fie printr-un copil sanatos, o gradina îngrijita sau o conditie sociala emancipata; sa stii pur si simplu ca cineva a respirat mai usor doar pentru ca tu ai trait. Asta înseamna sa ai succes" - Ralph Waldo Emerson
Hai si tu…in lupta pentru viata, sa cream impreuna o lume mai buna si mai frumoasa! <3

Suma stransa: 160 lei


SUSTINE-L SI TU

Sorina Alexandra Ciurlea , din echipa GirlPOWER

M-am apucat de alergat....niciodată :)
Mi-am propus de nenumărate ori....
Dar iată că o cauză minunata că aceasta a celor de la Look Inside- ajuta un bebeluș să câștige lupta pentru viața m-a determinat să mă implic.
Puteam să aleg și varianta care sa nu mă scoată din zona de confort și doar să donez, dar mi-am zis că o implicare mai articulată sigur aduce un plus acestui proiect. Am ales cursa de 2 km, sa nu exageram totuși :)
Înscrie-te la cursa! Hai la linia de start! Donează pentru VIAȚA!

Suma stransa: 115 lei


SUSTINE-L SI TU

Diana Gaita , din echipa Little Tree

Fiecare dintre noi este un invingator in lupta cu viata pentru ca fiecare zi este o noua victorie.
Astfel, noi, cei mici de la Little Tree dorim sa-i sustinem pe cei si mai mici decat noi, copilasii nascuti prematur sa se bucure de acest dar minunat, VIATA.
Fii cel care aduce speranta si ajuta la salvarea unei vieti. Poate maine vor avea sansa sa ALERGE si ei alaturi de tine pentru salvarea altor vieti!
Vino alaturi de noi sa indeplinim acest vis si sprijina acest proiect pentru a da un START vietii!

Suma stransa: 740 lei


SUSTINE-L SI TU

Marius Poclid , din echipa Ghiroda city

In calitate de director al Clubului Sportiv Comunal Ghiroda si Giarmata-Vii vreau sa dau un exemplu si sa ii provoc pe toti colaboratorii sa faca sport!
Timotion este un proiect special, pe care ma bucur ca am ocazia sa il sustin.
Desi am trecut de prima tinerete, am incredere ca voi reusi sa duc la bun sfarsit atat cei 10 km cat si suma pe care mi-am propus sa o strang, pentru cei de la Asociatia Look Inside. Stiu ca au avut tot felul de campanii pe care le-au desfasurat si la noi, in Ghiroda, asa ca acesta este felul meu de a spune "multumesc!"
Sper sa ne vedem la linia de start in numar cat mai mare, reprezentand Ghiroda!
Va astept acolo!

Suma stransa: 1,060 lei


SUSTINE-L SI TU

Radu Golban , din echipa Ghiroda city

Cifre: 37 de ani, 180 cm, 94.9 kg, 10 km.
Nu am mai alergat de cand eram mic. :) Ma tem ca nici nu mai stiu cum se face. Insa promit sa invat! Asa cum promit sa ii fac si pe prietenii si pe colegii mei sa o faca. Promit sa fac tot ce pot pentru a alerga cei 10 km! Si mai promit sa strang suma de mai sus! Stiu ca am in jur oameni de calitate care se vor implica! Intr-un fel sau altul!
Am auzit despre acest proiect de la o veche prietena pe care o admir. Mult! Si initial am vrut sa donez. Probabil ca o voi face, oricum, dar am preferat sa NU aleg calea usoara. Iti recomand sa faci la fel!
Te astept la linia de start!
Hai sa alergam!
IMPREUNA!

Suma stransa: 5,200 lei


SUSTINE-L SI TU

Donatii directe

Daniela C. 50 RON La Mulți Ani și Succes! 
Simona T. 100 RON La multi ani, Oana!  
Simona B. 50 RON La mulți ani, Oana! 
Oana Pe 50 RON La multi ani mie si Succes Look Inside :) Sa strangeti toti banutii! 
Ionel 50 RON La mulți ani! #oau 
Anonim 100 RON LA multi ani Oana! :) 
Neamtu Anda Avia 50 RON Donatie 
Ioana H 50 RON Donatie NAVA 
Nadia Topai 30 RON  
Alexandra Tincu 10 RON  
ILCA Dan Claudiu 500 RON  
Purece Miriam Claudia 50 RON Succes 
TITA BOGDAN 25 RON  
TITA IOANA 35 RON  
ALINA NICULINA PANDURU 50 RON  
Sorina Alexandra Ciurlea 50 RON  
Sorina Alexandra Ciurlea 15 RON  
Anonim 50 RON Succes! 
Nita Ina 40 RON  
Nita Ina 10 RON  
Coralia Sulea 30 RON  
Ionela Teodorescu 10 RON  
Trif Nicolaie 10 RON  
Alin Fitu 30 RON  
Adela Badea 45 RON  
Alina Miron 10 RON  
Liliana Neagul 50 RON  
Bogdan Apopei 10 RON  
Dragos Alexandru Ardelean 95 RON  
Denise Ardelean 50 RON  
Nicusor Ioja 50 RON  
Vasilica Petreanu 10 RON  
Adela Dancea 5 RON  
Daraban Iulia 30 RON  
Anna Alexia Nazarov 50 RON  
Anonim 200 RON Succes! 
Anonim 50 RON Vreau sa primesc informatii legate de cursa de alergat din 14.04.2019 
Florinela Rosu 50 RON  
Ramona Popa 10 RON  
Anonim 100 RON Nu sunt sportiva si nu voi participa la cursa dar as vrea sa contribui cu o suma mica pt ai ajuta pe bebelusi sa supravietuiasca si parinti lor sa se bucure de ei . 
Chiu Alexandru 50 RON Foarte frumos din partea CSC Ghiroda si Giarmata Viipentru implicare in viața socială prin domnul director Marius Poclid 
Barc Roxana 30 RON  
Alina Miron 100 RON  
Raluca Buzatu 30 RON  
Previous Next