|   Inscriere 

Fundaţia de Abilitare Speranţa: I am enough – integrarea copiilor cu dizabilităţi prin sport

Suma
stransa
790RON
Target
proiect
13,800RON
Procentaj
din proiect
5.7%
Numar
donatii
12

Proiectul urmărește creșterea accesului la programe și competiții de înot pentru copiii și tineri cu dizabilități, prin organizarea unui eveniment Special Olympics, la Timișoara, în colaborare cu Fundația Special Olympics Romania și Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității de Vest din Timișoara si Clubul Sportiv Scolar nr.1. La competiție vor participa copii și tineri din judeţul Timiş, Arad şi Hunedoara, cu vârste între 6 – 30 ani. Proiectul va avea vizibilitate pe plan național, contribuind la consolidarea imaginii județului Timiș în țară. Fundatia de Abilitare Speranta isi propune o  competiție sportivă de tip Special Olympics la înot, in Timișoara, pentru copii și tineri cu dizabilități, din vestul ţării, în care introducem elementul de integrare a copiilor cu dizabilităţi în comunitate, la concurs participând şi copii şi tineri fără nevoi speciale. Pe parcursul zilei, sportivii cu dizabilități participanți vor avea ocazia să-și depășească limitele în 3 probe speciale. Performanța lor va fi răsplătită la final, în cadrul unei festivități de premiere cu caracter public.

DURATA: octombrie 2020

CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?

Fundaţia de Abilitare „Speranţa” este organizaţie neguvernamentală cu 27 de ani de activitate în sprijinul copiilor cu nevoi speciale şi al familiilor acestora, având ca misiune includerea acestor copii ȋn școli și grădiniţe obișnuite, precum și schimbarea mentalităţii și atitudinii faţă de ei.

Prin activitatea sa, Fundaţia de Abilitare “Speranţa” a adus ȋn atenţia opiniei publice și a autorităţilor competente o problematică sensibilă și puţin cunoscută, care, trecută cu vederea, poate afecta semnificativ calitatea vieţii copiilor și a familiilor acestora. De-a lungul timpului, Fundaţia s-a implicat la nivel local, ȋn sprijinirea copiilor, prin oferirea de servicii directe adresate copiilor, părinţilor și cadrelor didactice. De ceva vreme, am făcut pasul către un alt nivel, ȋnregistrând impact la nivel naţional, prin elaborarea de politici educaţionale adecvate, elaborând chiar Metodologia de înfiinţare, organizare și funcţionare a Centrelor de Abilitare și Suport Educaţional pentru copii și tineri (C.A.S.E.).

DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?

Conform statisticilor oficiale, România numără peste 80.000 copii cu dizabilități, la care se adaugă și un număr considerabil de cazuri nedeclarate. Accesul acestora la educație, cultură și activități sportive este limitat. Concursul de înot  Cupa Speranței este o demonstraţie ca abilitatea unui copil, indiferent de dizabilitatea lui, este ceea ce contează, este ceea ce construieşte în evoluţia fiecăruia dintre noi: copil, tânăr, părinte, voluntar, terapeut, profesor, vecin, comunitate, sistem.

 

 

 

 

 

 

CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?

Organizarea, la Timișoara, a unui competiții de înot Special Olympics, pentru 40 de copii și tineri cu şi fără dizabilități, cu vârste între 6-30 ani, împreună cu însoțitorii lor.

Organizarea managementului de proiect și planificarea desfășurării proiectului

Managementul proiectului va fi asigurat de către Fundația de Abilitare ”Speranța”, care va urmări implementarea eficientă a activităţilor, în conformitate cu graficul de activităţi şi cu prevederile contractului de finanţare şi ale legislaţiei aplicabile.

Resurse necesare:

 • bazin de înot pentru desfășurarea competiției: în baza bunei colaborări pe care o avem, Primăria Timișoara ne pune la dispoziție, în regim gratuit, bazinul de înot din incinta Complexului Sportiv Bega din Timișoara. Bazinul ne este oferit și îl folosim și în prezent, cu o frecvență de două zile pe săptămână, pentru terapia prin înot a copiilor beneficiari ai serviciilor F.A. Speranța;
 • servicii medicale de asistență pentru sportivi: vom colabora, în baza unui contract, cu o echipă medicală care va asista sportivii participanți pe parcursul derulării competiției;
 • servicii de masă pentru participanți: am alocat o limită maxima de 55 lei pe persoană/prânz;
 • servicii de transport local pentru participanții din afara județului Timiș, pe parcursul zilei de competiție;
 • materiale promoționale și echipamente și produse sportive necesare pentru desfășurarea competiției și a festivității de premiere (căști de înot, cronometre, medalii, diplome, tricouri etc);
 • servicii de promovare și vizibilitate a proiectului (tipărituri).

Desfășurarea competiției și premierea sportivilor:  Identificarea participanților la proiect, pentru identificarea participanților la proiect, vom proceda la următorii pași:

Rezultate:

 • 3  delegații de sportivi care vor participa;
 • 40 persoane cu şi fără dizabilități care vor concura  (20 din afara județului Timiș, 10 local);
 • 10 însoțitori ai delegațiilor din afara județului Timiș, care vor participa;
 • minim 20  voluntari implicați;

Desfășurarea competiției și premierea sportivilor:

 • deschiderea competiției (discursuri de deschidere);
 • desfășurarea concursului;
 • premierea sportivilor și închiderea evenimentului.

Rezultate:

 • o competiție la nivel regional desfășurată;
 • 40 de sportivi (copii/tineri) cu şi fără dizabilități premiați, în total (medalii de aur, argint și bronz);
 • minim 20  voluntari instruiți asupra sarcinilor specifice de suport acordat persoanelor cu dizabilități participante la eveniment, informați și sensibilizați asupra problematicii persoanelor cu dizabilități.

Implicarea voluntarilor în derularea proiectului instruirea voluntarilor cu privire la sarcinile specifice pe care le vor avea de îndeplinit pe parcursul evenimentului. Voluntarii vor fi recrutați, în majoritate, din rândul studenților Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Activitatea lor se va concentra pe oferirea de suport și sprijin concret participanților cu dizabilități, pe tot parcursul desfășurării evenimentului. Ne propunem să alocăm câte un voluntar dedicat fiecărei delegații de sportivi care participă. Activitatea voluntarilor va fi recunoscută, în final, prin înmânarea de diplome de participare.

 

 

 

 

 

 

CE REZULTATE PROMITEM?

 • un concurs de înot, 3 probe şi ştafetă, cu scopul de a aduce împreună copii cu dizabilităţi care iubesc sportul.
 • o comunitate unita printr-un concurs special;
 • 40 de sportivi (copii/tineri) cu şi fără dizabilități premiați, în total (medalii de aur, argint și bronz);
 • minim 20  voluntari instruiți asupra sarcinilor specifice de suport acordat persoanelor cu dizabilități participante la eveniment, informați și sensibilizați asupra problematicii persoanelor cu dizabilități;
 • 3  delegații de sportivi care vor participa;
 • 40 persoane cu şi fără  dizabilități care vor concura  (20 din afara județului Timiș, 20 local)
 • 10 însoțitori ai delegațiilor din afara județului Timiș, care vor participa;
 • minim 20  voluntari implicați.

CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN COMUNITATEA TA?

Proiectul I am enough îşi propune să arate comunităţii abilităţile copiilor cu dizabilităţi, care prin sport se simt în elementul lor. Aceşti copii sportivi fac performanta şi sunt campioni. Societatea romanesca continua sa puna etichete şi integrarea copiilor cu dizabilităţi este dificila, punându-se o presiune uriaşă pe aceşti copiii, încă de mici. Aceştia încearcă să demonstreze în fiecare zi ca pot, iar noi, prin acest proiect dorim să arătăm că ei sunt (ENOUGH) suficient cât să ne bucuram împreună de realizărilele lor, de zâmbetele lor, de reuşitele lor. Ei sunt suficient pentru cei dragi şi noi toţi putem să ne îndreptăm spre ei şi să îi acceptam pur şi simplu, pentru ca sunt suficient de buni ca să merite respectul nostru pentru orele de terapie, efortul lor zilnic de a se integra, de a fi acceptaţi şi iubiţi. Toţi copiii sunt minunaţi şi dacă suferă, este resposabilitatea noastră.

ALTE ORGANIZAȚII, INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT

Proiectul I am enough va avea 4 parteneri:

1. Fundaţia de Abilitare Speranţa – organizatorul concursului de înot;

2. Alţi 3 parteneriate cu instituții cu profil sportiv și educațional:

 • Fundația ”Special Olympics” (calitatea concursului);
 • Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității de Vest din Timișoara (20 de voluntari);
 • Clubul Sportiv Şcolar Nr. 1 (10 copii sportivi).

OBIECTIVUL DE STRANGERE DE FONDURI PRIN TIMOTION

Asigurare medic şi intervenţie medicala obligatorie: 500 lei

Masă participanţi şi apa: 3.500 lei

Tricouri, diplome, cupe, medalii, premii: 4.000  lei

Cheltuieli pentru achiziția de echipamente: 1.000 lei

Cheltuieli pentru promovarea proiectului: 2.000 lei

Cheltuieli pentru transport: 500 lei

Costuri de organizare și administrare Timotion:  2.300 lei

FONDURI PROPRII SAU ALTE SURSE DE FINANȚARE


Doneaza si tu!


Doneaza si tu

Campionii
nostri

Numar
campioni
4

Stefan Cojocnean , din echipa Ambasadorii Sperantei

Ma numesc Stefan Cojocnean si sunt antrenor, multiplu recordman mondial în sporturi extreme si Cetățean de Onoare al Municipiului Timișoara. Doresc să transmit societății un semnal pozitiv în ceea ce privește integrarea copiilor cu dizabilități prin educație-fizică adaptată in școli și sport conferindu-le acestora încredere în sine, sentimentul propriei identități și de apartenență.Am ramas impresionat și imi doresc ca integrarea copiilor cu dizabilități din România să devină o politică de stat precum este în Dubai unde există politici, strategii și acte normative aferente acestui domeniu iar instituțiile abilitate le aplică cu strictețe.Ca antrenor am reușit să recuperez copii cu o motricitate foarte scăzută, copii cu retard mental și chiar și o fetiță de 11 ani care avea 33 de operații la membrele inferioare, iar toți acestia au reușit să practice sportul pe Skyrunners la un nivel  ridicat. Sustin misiunea Fundatiei de Abilitare Speranta care de 27 de ani pune accent pe abilitatile copiilor cu dizabilitati. In fiecare dintre noi exista un potential care asteapta sa fie descoperit si explorat. Concursul I am Enough este o demostratie a sportivilor cu dizabilitate sau nu, care au multe in comun: toti inoata, toti muncesc, toti sunt campioni. 

Suma stransa: 50 lei


SUSTINE-L SI TU

PARJOL MARIUS , din echipa Ambasadorii Sperantei

Numele meu este Marius Parjol si de cativa ani antrenez o echipa de campioni in cadrul Fundatiei de Abilitare Speranta. Am descoperit abilitatile acestor copiii speciali si de atunci am fost de neoprit. Am participat la zeci de concursuri nationale si internationale obtinand rezultate foarte bune, mai ales la inot. Echipa Ambasadorii Sperantei a prins aripi si vrem sa aratam tuturor ca integrarea prin sport este solutia. I am enough este un proiect de suflet in care cred si sunt convins ca in jurul nostru se vor strange oamenii care s-au saturat sa traiasca asa cum le spun altii sa o faca, cei care nu mai vor sa puna etichete care dor, cei care ne accepta asa cum suntem, chiar daca nu suntem perfecti. Suntem suficent cat sa fim fericiti impreuna, sa ne bucuram de fiecare realizare, sa fim tristi sau suparati cand nu reusim. Va asteptam sa alergati cu noi sau sa donați în contul meu de campion, pentru ca suntem fericiti cand vedem ca suntem sustinuti sa mergem mai departe!

Suma stransa: 0 lei


SUSTINE-L SI TU

Raissa Andreea Hojda , din echipa Ambasadorii Sperantei

Numele meu este Raissa Andreea Hojda. Iubesc sportul si de aceea practic atletismul reprezentand cu succes Timisoara si Romania in cadrul mai multor campionate nationale si mondiale. I am enough este proiectul in care cred si pe care va invit sa il sustineti alaturi de mine.
Fiecare dintre noi are abilități! Fundatia de Abilitare Speranta este o organizație care integrează copiii cu nevoi speciale, lucrând cu abilitățile lor. De ce sa nu ii vedem pe cei din jurul nostru asa cum sunt, fără sa ii comparam sau sa le punem etichete? Sportul ne ajuta sa ne depasim limitele, sa scoatem ce este mai bun din noi. Ce mod mai frumos de a integrara copiii cu dizabilități decât prin sport? I am enough este un proiect în care cred și avem nevoie ca susținerea tuturor pentru ca toți copiii sa își găsească locul în comunitate, acolo unde le este locul.

Suma stransa: 20 lei


SUSTINE-L SI TU

Similie Marius , din echipa Ambasadorii Sperantei

Buna, numele meu este Marius și sunt Kinetoterapeutul Fundației de Abilitare “Speranta”. Prin munca și dăruirea mea am descoperit aceasta lume minunata a acestor copii deosebiți. Anul acesta am decis sa aducem din nou zâmbetul și fericirea pe chipul copiilor speciali. Alege și tu sa ieși din rutina zilnică susținând cauza noastră “I am enough- Integrarea copiilor cu dizabilități prin sport”!! Poți dona in contul meu de campion sau te poți alătura echipei Ambasadorii Sperantei alergând la una din cursele Timotion!!
Sustine progresul copiilor din interiorul Fundației de Abilitare Speranța!

Suma stransa: 0 lei


SUSTINE-L SI TU

Donatii directe

David Ludnai 30 RON  
Previous Next