|   Inscriere 

Little People Romania: Cursa împotriva cancerului

Suma
stransa
8,840RON
Target
proiect
76,950RON
Procentaj
din proiect
11.5%
Numar
donatii
121

Acest proiect este o invitație de implicare către fiecare dintre noi cei care ne dorim să oferim un exemplu de susținere pentru copiii bolnavi de cancer. Nu putem cu toții merge la camera de joacă pentru a realiza activități terapeutice împreună cu copiii bolnavi de cancer, dar putem să ne implicăm, putem să facem ca fiecare kilometru parcurs din alergare să contribuie la orele din programul de suport psihosocial în care pacienții învață să spună „Nu mi-e frică!” în fața bolii. Cea mai importantă persoană ești chiar tu. TU poți fi voluntarul nostru din comunitate care să transmită îndemnul de implicare mai departe.

De fiecare dată când cunoaștem un nou pacient, într-una dintre cele 9 secții de oncopediatrie în care ne desfășurăm activitatea în fiecare zi, care a primit diagnosticul de cancer pornim împreună la drumul spre vindecare cu speranța ca într-o zi să îl vedem supraviețuitor, integrându-se în comunitatea Temerarii și recâștigându-și viața. Prin acest proiect ne vom asigura că 200 de copiii bolnavi de cancer internați în cadrul secției de oncohematologie din Timișoara vor beneficia în cele 10 luni de proiect de suport psihologic zilnic, de la prima zi de internare atunci când primesc diagnosticul de cancer, până la finalizarea tratamentului atunci când devin supraviețuitori.

Activitatea Little People nu ar fi posibilă fără implicarea voluntară a oamenilor dedicați care fac diferența în viața pacienților. Nu există privilegiu și o responsabilitate mai mare decât să fii parte din viața unui copil în cel mai dificil moment, atunci când duce o luptă cu cel mai de temut dușman din lume: cancerul. Ajută-ne să contribuim activ la pregătirea voluntarilor din spital pentru ca intervenția lor să fie la cele mai înalte standarde de calitate. Aleargă alături de noi în Cursa împotriva cancerului și împreună putem transmite un mesaj puternic de încurajare. Copiii bolnavi de cancer nu luptă singuri. Suntem o comunitate întreagă alături de ei.

DURATA: Iunie 2020 – martie 2021

CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?

Asociația Little People România este prima organizație care a standardizat la nivel național serviciile de sprijin psihologic pentru copiii bolnavi de cancer, prima care a pus bazele unei comunități de suport pentru supraviețuitorii de cancer – Comunitatea Temerarii, prima care a adus tehnologia digitală în interiorul spitalelor pentru a fi la îndemâna pacienților în procesul de educație și suport emoțional, prima care a creat un kit terapeutic pentru fiecare dintre cei peste 2000 de copiii și adolescenți bolnavi de cancer cu care lucrăm anual și prima care a lansat o aplicație mobilă – VIA ce permite stabilirea de conexiuni între tinerii adulți afectați de cancer.  Suntem în fiecare zi alături de copiii și adolescenții bolnavi de cancer, oferind programe de suport în 9 centre onco-pediatrice din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Tg. Mureș și Craiova, prin intermediul activităților terapeutice derulate zilnic de către specialiștii și voluntarii special pregătiți pentru acest lucru. În fiecare an 2000 de copii învață să spună “Nu mi-e frică!” în fața bolii și să adopte o poziție de învingător, prin integrarea într-o comunitate unică de suport. În anul 2006, Asociația Little People a înființat Comunitatea Națională a Tinerilor Români Supraviețuitori de Cancer®, care astăzi numără peste 800 de membri, din dorința de a oferi o voce puternică tinerilor care au terminat tratamentul oncologic și care sunt doza de inspirație a actualilor pacienți.

 

 

 

 

 

 

DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?

Studiile de specialitate au demonstrat că pentru a face față situației de boală în care se află, copiii bolnavi de cancer au nevoie de suport psihosocial, de activități terapeutice menite să completeze actul medical, să susțină procesul de vindecare, să ofere informații legate de spitalizare și tratament, să dezvolte mecanisme de gestionare a implicațiilor emoționale asociate acestui diagnostic. Pentru un copil bolnav de cancer, activitățile terapeutice și educaționale reprezintă contactul cu lumea de afară, reprezintă accesul la altfel de informații decât cele medicale, reprezintă modalitate în care se poate simți normal.

Prin dezvoltarea unui program complex de voluntariat vom oferi oamenilor din comunitatea oportunitatea de a vedea dincolo de zidurile spitalelor, de a fi martori la realitatea din cadrul secțiilor de oncopediatrie, de a se implica și de a schimba în bine starea emoțională a pacienților, de a înțelege că viața unui copil bolnav de cancer nu înseamnă doar durere și suferință, ci semnifică și mult curaj, speranță, bucurie, copilărie câștigată, reușită.

CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?

În 2020 dorim să ne asigurăm că în fiecare zi specialiștii și voluntarii Little People vor oferi activități terapeutice specifice, atenție dedicată și îngrijire specializată celor 200 de copii și adolescenți internați în cadrul secției de oncopediatrie a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu din Timișoara. Prin investirea continuă în pregătirea voluntarilor, prin dezvoltarea constantă de noi materiale de training, dar și prin crearea unor modalități de pregătire intensivă la care vor lua parte membri ai echipei locale, ne vom asigura că niciun copil afectat de cancer nu este singur în lupta lui cu această boală.

Ca și element de noutate și doar datorită proiectului propus, ne dorim să creăm noi materiale de pregătire pentru voluntari care să răspundă la nevoile acestora de a asimila tehnici noi de lucru cu copiii, dar și cu adolescenții, de a învăța despre programul „Nu mi-e frică!” din spital și de a-și perfecționa modalitatea de pregătire a activităților din spital, dar și de a face față emoțional suferinței la care sunt martori în momentele dificile prin care trec pacienții. Să fii martor la durerea resimțită de un pacient, la dorul pe care îl simte un copil atunci când este luni întregi despărțit de familia de acasă, să vezi neputința unei mame care ar face orice să alunge suferința copilului ei, să afli de recidiva unui adolescent cu care ai lucrat și să poți în continuare să oferi speranță, încredere și să contribui la crearea unor momente fericire pentru ei în spital. Acestea sunt realitățile cu care se confruntă un voluntar Little People la fiecare vizită. Iar împlinirea de la finalul zilei este oferită de sentimentul că a făcut tot ce a putut pentru a aduce zâmbetele pe fețele acestor copii. Împreună putem să investim în pregătirea lor pentru ca bagajul emoțional să fie mai ușor de suportat și pentru a fi echipați cu toate instrumentele pentru a oferi sprijin terapeutic, profesionist și standardizat copiilor bolnavi de cancer.

Prin intermediul acestui proiect vă invităm să investiți și în povestea a 15 tinerilor supraviețuitori de cancer din zona de vest a țării, foști pacienți ai secției de oncopediatrie din Timișoara, și unii dintre ei actuali voluntari în echipa Little People locală, prin acoperirea costurilor de participare la două evenimente naționale destinate comunității Temerarii.

CE REZULTATE PROMITEM?

R1. peste 200 de copii și adolescenți bolnavi de cancer vor participa la programul zilnic de suport psihosocial al pacienților. În ultimii 4 ani de când beneficiem de spijinul Timotion, aproape 1000 de copiii au beneficiat de efectul terapeutic al activităților implementate la nivel local.

R2. Un specialist coordonator va implementa zilnic un număr de 350 de activități terapeutice și va fi responsabil de pregătirea, monitorizarea, îndrumarea și supervizarea activităților derulate de echipa de 30 de voluntari în camera de joacă, completând cu activități la patul copiilor aflați în tratament. Acesta va fi monitorizat de către managerul operațional. Pentru a implementa un program de asistență psiho-socială la standarde internaționale, pentru a realiza activități terapeutice adaptate la nevoile pacienților, pentru a coordona echipe de voluntari, a menține relația cu cadrele medicale, a integra foști pacienți în comunitatea tinerilor supraviețuitori de cancer este nevoie de specialiști. Personalul implicat în îngrijirea copiilor şi tinerilor bolnavi de cancer, dar și voluntarii trebuie să beneficieze de traininguri de pregătire.

R3. Un set de materiale de training pentru voluntari care să cuprindă un ghid de bune practici în domeniul ocopediatriei, dar și exemple concrete de soluționare a unor situații concrete.

R4. 10 voluntari din Timișoara vor participa la Întâlnirea Națională a Voluntarilor din Domeniul Oncopediatrie. Cu prilejul acestei întâlniri voluntarii din Timișoara vor dobândi noi abilități de lucru cu copiii, îți vor însuși noi tehnici de intervenție terapeutică, vor învăța din experiența voluntarilor din alte centre de oncopediatrie, vor vorbi despre privilegiul de a fi parte din viața unui copil bolnav de cancer.

R5. 10 adolescenți supraviețuitori de cancer din zona de vest, foști pacienți care au finalizat tratamentul oncologic în cadrul secției de oncohematologie din Timișoara, cu vârsta între 13 și 17 ani vor participa la Întâlnirea de Vară. Acest eveniment național va avea loc în luna august 2020 și sunt așteptați peste 100 de adolescenți supraviețuitori ai cancerului.

R6. 15 adolescenți și tineri supraviețuitori de cancer din zona de vest, vor participa la Întâlnirea Națională a Pacienților ce va avea loc în luna decembrie 2020, eveniment la care sunt așteptați 300 de supraviețuitori din toată țara.

 

 

 

 

 

 

CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN COMUNITATEA TA?

Cancerul este o realitate cruntă cu care se confruntă tot mai mulți oameni. Auzim în fiecare zi de tot mai mulți copii și adulți care trec prin această încercare și nu avem cum să fim indiferenți. Timotion ne-a adus împreună pe toți cei care dorim să contribuim într-un fel sau altul la viața trăită armonios de copiii bolnavi de cancer chiar și atunci când sunt în spital și urmează tratamentul oncologic. Datorită Timotion am putut transmite mai departe mesajul puternic al supraviețuirii cancerului, am putut oferi un model de susținere și implicare pentru copii, am reușit să colorăm comunitatea în galben și să avem un număr impresionat de susținători alături de fiecare dată. Cu ajutorul fiecăruia dintre alergătorii și susținătorii Little People, cancerul nu mai este un subiect tabu, nu mai înseamnă sentința la moarte. Cancerul poate fi învins.

Timp de 4 ani consecutivi ”Cursă împotriva cancerului” a devenit o tradiție pentru comunitatea din Timișoara, la fel ca și participarea noastră la Timotion. Am plecat la drum cu speranța de a contribui activ la conștientizarea de către publicul larg a luptei împotriva cancerului la copil, cu dorința de a schimba mentalități, pentru ca la finalul fiecărei ediții să fim măguliți de implicarea fiecărui alergător sau susținător al proiectului nostru.

ALTE ORGANIZAȚII, INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT

Fundația Comunitară Timișoara va fi unicul finanțator al întregului program implementat în Timișoara începând cu luna iunie 2020. Prin urmare fiecare alergător va contribui prin participarea la Timotion 2020, la continuarea programului zilnic de suport psihosocial al pacienților prin contribuția lui, dar și la conceperea unor materiale de pregătire a viitoarelor generații de voluntari.

În vederea promovării ediției din 2020 a Timotion, dar și a participării Little People vom contacta diverse grupuri de interes studenți, elevi, sportivi, angajați ai diverselor corporații pentru a-i implica direct ca și alergători sau donatori și pentru a-i aduce mai aproape de universul copiilor bolnavi de cancer.

OBIECTIVUL DE STRANGERE DE FONDURI PRIN TIMOTION

În baza analizei financiare realizate asupra unor proiecte similare implementate de asociație, putem realiza o previziune bugetară pentru anul 2020. Cheltuielile de finanțat prin participarea la Timotion cuprind următoarele:

Salariu coordonator al programului zilnic de suport al pacientilor oncopediatrici (acoperirea a 2000 lei din salariul aferent specialistului Little People responsabil de implementarea activitatilor terapeutice din spital pentru 10 luni de proiect): 2.0000 lei

Materiale necesare pentru implementarea activitatilor: creative, educaționale si sanitare pentru implementare intervențiilor psihosociale (500lei x 10 luni de proiect): 5.000 lei

Print materiale de prezentare a organziatiei (flyere, postere): 1.500 lei

Cheltuieli directe pentru organizarea intalnirilor lunare cu voluntari: 1.000 lei

Concept și design materiale de training destinate pregătirii intensive a voluntarilor (Ghidul voluntarilor care activează în domeniul oncopediatriei, prezentări power point): 3.000 lei

Print Ghidul voluntarilor care activează în domeniul oncopediatriei: 3.000 lei

Cheltuieli cazare și masă pentru 10 adolescenți supraviețuitori de cancer din zona de vest a țării participanți la Întâlnirea Națională de Vară (10 adolescenți supraviețuitori de cancer x 130lei x 5 nopți): 6.500 lei

Cheltuieli de transport 10 adolescenti catre Intalnirea Anuala de Vara (100lei x 10 participanți): 1.000 lei

Cheltuieli cazare și masă pentru 15 tineri supraviețuitori de cancer din zona de vest a țării participanți la Întâlnirea Anuală a Supraviețuitorilor (15 tineri supraviețuitori de cancer x 160lei x 2 nopți): 4.800 lei

Cheltuieli de transport a 15 tineri supravietuitori de cancer la Intalnirea Anuala a Suprevietuitorilor (150 lei x 15 participanți): 2.250 lei

Cheltuieli (cazare si masa) pentru participarea a 10 voluntari la Intalnirea Nationala a Voluntarilor din Domeniul Oncopediatriei: 4.500 lei

Cheltuieli de transport a 10 voluntari la Intalnirea Nationala a Voluntarilor in Domeniul Oncopediatriei (150lei x 10 participanți): 1.500 lei

Investirea în resurse umane (training de limba engleză pentru tânărul supraviețuitor de cancer, angajat al asociației 50 lei x 4 sedinte per luna x 10 luni): 2.000 lei

Chirie birou: 4500 lei

Cheltuieli administrative (transport): 1.000 lei

Costuri de organizare și administrare Timotion: 15.387,50 lei

Obiectiv financiar propus: 76.937,50 lei și

FONDURI PROPRII SAU ALTE SURSE DE FINANȚARE

Acoperirea diferenței bugetare va fi realizată din fonduri proprii ale asociației. Aceste fonduri vor fi repartizate pentru acoperirea diferenței salariale a coordonatorului local al programului zilnic de support și a costului cu chiria spațiului de lucru: 16.500 lei.


Doneaza si tu!


Doneaza si tu

Campionii
nostri

Numar
campioni
4

Rada Petrișor , din echipa Road Runners

Cancerul ucide, fără scrupule, fără distincție, cu nici un sens….
Ucide chiar înainte să sperie.
În loc să-ți fie milă și să fugi în fața celor care îl au deja, gândește-te că mâine poți fi tu în acea situație!
Ești singur și dezamăgit de oamenii din jurul tău, pentru că le-ai dori
să-ți spună, să facă, să încerce ... dar viața lor continuă, pentru că sunt întotdeauna la fel.
Ești diferit…..Pierzi oameni care erau importanți pentru tine, pe care ai crezut că sunt prieteni, îi descoperi pe noi și apoi îi întâlnești pe cei fantastici cu care împărtășești aceeași cale și de la ei îți iei forța și seninătatea în momentele dificile, pentru că numai ei te pot înțelege.
Vrei să fii un ajutor pentru ceilalți ?!
Fă ceva, pentru că lumea s-a schimbat asupra ta și fiecare prioritate este diferită, iar boala te învață să poți să te mulțumești cu lucruri mărunte.
Dacă înainte erai fericit când ai escaladat un vârf de munte, după ore de mers, acum te bucuri când poți face o plimbare.
Dacă înainte erai entuziasmat de ideea de a merge la cine știe ce parte a lumii, să vezi cine știe ce peisaj, acum îți place să te ridici dimineața și să vezi munții care te înconjoară și care sunt un punct fix în vârtejul senzațiilor pe care le simți.

Nu vor să fie bolnavi !

Nu vor să fie tratați ca pe o persoană bolnavă. Au unele probleme fizice, dar nu sunt încă morți și nu pot aștepta evoluția evenimentelor într-un pat.
Trebuie să obțină putere și să reacționeze, să continue să aibă dorința și speranța de a trăi pentru a încerca din nou senzațiile care i-au făcut să se simtă bine în trecut, să încerce să schimbe ceea ce a fost greșit, să încerce să-și facă vise, fără a fi confundat ca altă ființă umană: creatură imperfectă, cu potențial mare.

Foarte des calea bolii poate fi o mare școală a vieții, momentul discernământului, acel moment în care poți înțelege cine te iubește și te respectă.
Este momentul creșterii interioare, a unei introspecții profunde, a evaluării și reevaluării momentelor pe care consideri că le-ai uitat, sau importante, sau nesemnificative.
Boala poate fi momentul transformării, al înțelepciunii, al unei priviri clare către tot ceea ce este în jurul nostru, spre noi înșine și pentru întreaga noastră viață.
Este momentul alegerilor importante, al clarității, dar mai ales este momentul curajului și al forței, momentul pentru conștientizare, analiză lucidă și autoevaluare, este momentul în care totul ni se pare diferit și suntem intoleranți la tot ceea ce este inutil și secundar pentru noi.
Însă pentru altcineva numai poate fi altă dată. Cea a întunericului total. Ultima.
Cu toții suntem diferiți în fața acestui test.
Cred că doar în durerea profundă a sufletului este posibil să înțelegem adevăratul mesaj destinat pentru noi.
Atunci, depinde de noi să continuăm viața cu o nouă conștientizare. Problema este că ești singur în această nouă viziune a lucrurilor.
Ceilalți au rămas „în urmă”, nu te înțeleg oricum... atunci trebuie să găsești un compromis, după ce ai trecut, după tot ce ai văzut, și ai suferit, ai dreptul să-ți cauți echilibrul și seninătatea respectând regulile tale și nu pe cele ale altora.

Când medicii vă spun că terapiile au funcționat, te simțiți ca un „supraviețuitor”.
Ai fi putut muri și în schimb ești încă în viață.
Ți-au dat o altă șansă!
Știi foarte bine că posibilitatea revenirii tumorii este mare, ești conștient că fizicul, nu mai este ceea ce era înainte și că va trebui să trăiești cu o grămadă de medicamente nu uiți niciodată, nu-ți mai faci planuri pe termen lung și că vei încerca să fi sănătos astăzi, mâine vom vedea.
Boala te-a învățat pur și simplu că în final lupți și învingi inamicul.
În timp, cicatricile de pe pielea ta se vor estompa.
Cei din sufletul tău vor fi noii tăi tovarăși de viață și te vor ajuta să nu uiți, îți vor spune cuvinte în momente de liniște profundă și îți vor reaminti că, oricum lucrurile merg, nu trebuie să pierzi niciodată speranța, nu trebuie să încetezi niciodată să lupți și să crezi în tine ... nu trebuie să pierzi niciodată voința de a trăi. .. Niciodată!


Suma stransa: 610 lei


SUSTINE-L SI TU

Mark Karman , din echipa Alergotura

Salut, sunt Mark!
Am 10 ani si sunt un baiat zburdalnic. Poate ma stii de la diverse curse de alergare.
Recent am trecut prin momente foarte grele, fiind diagnosticat cu o anomalie rara. Am fost operat si va trebui sa iau tratament toata viata. Dar eu nu renunt, voi continua sa fac sport. Voi alerga 10 km, da, ZECE!!!, la Tiomotion, pentru a sustine proiectul Little People - Cursa impotriva cancerului, deoarece am vazut ce mult inseamna o incurajare cand esti pe patul de spital.
Donatia ta ii poate ajuta sa aduca zambete copiilor bolnavi de cancer din cadrul Spitalului Louis Turcanu din Timisoara, sectia onco-hematologie. Multumesc!

Suma stransa: 410 lei


SUSTINE-L SI TU

Bastean Raul , din echipa Little People

Anul acesta sunt campion la Timotion. Pentru că vreau mai mult. Vreau să împărtăşesc experiența mea şi să vă îndemn să susțineți proiectul nostru. Alerg pentru că îmi pasă. Mă implic pentru că vreau să dăruiesc. Reciprocitatea acestui lucru este evidentă şi enormă.
Alerg din apreciere pentru faptul că pot face asta, pentru că am ceea ce alții se luptă să dobândească - sănătate! Alerg pentru mine şi pentru copiii cu care lucrez de doi ani de zile. Ei sunt pacienții internați pe secția de onco-hematologie pediatrică de la Spitalul "Loius Țurcanu" din Timişoara. Ne antrenăm zilnic psihicul împreună, ca să răzbim în lupta cu boala. Voluntariatul în Asociația Little People mi-a oferit perspective noi, poveşti de viață, exemple remarcabile despre: curaj, putere, voință şi perseverență. Şi toate astea de la nişte copii. Altfel de copii, cu totul speciali.

TIMOTION 2020 va fi în 10 mai. Mă poți susține donând şi TU! Accesează acest link si mă poți susține cu o donație pentru Asociația Little People România. Chiar dacă nu vii să alergi, poți contribui şi tu cu orice sumă. Astfel ne ajuți să fim în fiecare zi alături de copiii bolnavi de cancer din toate cele 9 spitale din România.
Şi dacă distribui postarea, pentru ca ea să fie cât mai vizibilă, e de foarte mare ajutor fiindcă astfel putem aduna cât mai mulți susținători.
Mulțumesc şi ne vedem la Timotion 2020!!!

Suma stransa: 1,000 lei


SUSTINE-L SI TU

Sandu Iuliana

Buna, ma numesc Iulia si sunt speriata rau de tot de faptul ca particip pentru prima data la o cursa. Cu toate astea am decis sa ies din zona de comfort si sa fac acest pas, mai ales din cauza ca vreau sa sustin Little People Romania: Cursa impotriva cancerului! Fiind voluntar Little People, stiu cata nevoie este de susținere pentru copiii care lupta impotriva cancerului si mai stiu cata implicare este, zi de zi, in cele 9 centre oncopediatrice din tara unde suntem prezenti alaturi de ei. Donatia ta ne poate ajuta sa aducem si mai multe zambete! Multumesc!

Suma stransa: 760 lei


SUSTINE-L SI TU

Donatii directe

Gal Andrei 100 RON ... 
Vlad Banescu 10 RON  
Mariana Zekany 50 RON  
Nathalie Ogircin 50 RON  
Muresan Claudiu 500 RON Felicitari pentru campanie! 
Roxana Grunberg 10 RON  
Roxana Grunberg 10 RON  
Alina Agotici 30 RON  
Dobrican Claudiu 30 RON  
Sandu Iuliana 50 RON  
Diana Neteda 200 RON Sa sprijinim actitvitatile terapeutice Little people pt. cei 200 de copii de la Spitalul L Turcanu. 
Previous Next