|   Inscriere 

Asociația Lindenfeld – Ajungem MARI și motivați!

Suma
stransa
585RON
Target
proiect
5,760RON
Procentaj
din proiect
10.2%
Numar
donatii
7

30 de copii si tineri institutionalizati si din centrele de zi din judetul Timis vor participa la cursuri vocationale care sa ii ajute sa prinda incredere in fortele lor si sa isi dezvolte abilitatile. Alaturi de profesori si incurajati de voluntarii care le-au devenit prieteni, copiii si tinerii vor participa, in functie de pasiunile lor, la cursuri de teatru, dans si dezvoltare personala.

Cursurile, organizate fizic sau online, reprezinta o oportunitate importanta de dezvoltare personala si socializare in urma perioadelor de restrictii, in care copiii institutionalizati au interactionat extrem de putin cu personae din afara centrelor de plasament, ceea ce le-a afectat abilitatile de relationare, rabdarea, starea psihica in general si a accentuat starile conflictuale dintre ei.

CursuriIe vocationale imbunatatesc starea generala a copiilor, iar vazand rezultatele muncii lor ei capata incredere si devin mai determinați sa invete, sa descopere lucuri noi si sa aiba rezultatele scolare mai bune. Experientele accumulate si abilitatile formate la cursurile vocationale ii ajuta sa fie mai pregatiti pentru viata independenta la plecarea din sistemul de protectie.

Din cei aproape 300 de copii cu care voluntarii AJungem MARI lucreaza in judetul Timis, ne dorim sa putem inscrie 30 la cursuri vocationale, in grupe de cate 10 copii care sa participe la cate 10 ateliere de aprox. 2 ore. Copiii vor fi selectati de catre voluntarii care le cunosc pasiunile si talentele si care ii vor insoti la cursuri si ii vor incuraja sa aiba rezultate frumoase, de care sa fie mandri.

DURATA: 6 luni, iulie-decembrie 2021

CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?

Programul educațional Ajungem MARI al Asociației Lindenfeld susține pe termen lung copiii și tinerii instituționalizați și din medii defavorizate pentru a AJUNGE MARI, adulți responsabili și independenți. Ajungem MARI este singurul program la nivel național care sprijină copiii și tinerii instituționalizați pe termen lung și prin activități săptămânale.
Lucrăm cu peste 2.500 de copii și tineri de 7-20 de ani din centre de plasament, centre de zi, apartamente de tip familial sau din sistemul de asistență maternală, în parteneriat cu instituțiile de stat (DGASPC – Direcţiile de Protecţie a Copilului) și centre private din Bucureşti şi 23 de judeţe.
Programul cuprinde prin mai multe proiecte și activități:
-sesiuni săptămânale de pregătire și recuperare școlară cu voluntari
-ateliere creative, workshop-uri de dezvoltare personală
-excursii și ieșiri recreative și educative în afara centrelor
-tabere de dezvoltare personală
-cursuri vocaționale și de calificare
-consiliere vocațională, orientare profesională
-educație financiară, pentru sanatate, civica, informatica, ateliere de siguranta online si offline
-consiliere, terapie prin joc, sand therapy, logopedie

Copiii și tinerii cu care lucram au mult potențial, dar puțină încredere în forțele proprii și sunt afectați de separarea de familie și creșterea în instituții. Ei au nevoie de relații cu adulți care să le devină prieteni și modele, să le ofere sprijin și încurajare, să le deschidă oportunități și să îi motiveze să își continue educația.

 

 

 

 

 

 

DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?

Beneficiarii proiectului sunt 30 de copii si tineri institutionalizati si din medii defavorizate, inscrisi in sistemul de protectie a copilului in judetul Timis din Timisoara si Recas.. Ei au intre 10 si 19 ani si sunt beneficiari ai sistemului de protectie sociala de stat sau apartin de centre private. Copiii urmeaza scoli normale sau speciale, dar au mari lacune in invatare si sunt deseori marginalizati de colegi si foarte vulnerabili, cazand prada foarte usor tentatiilor si pericolului de a abandona scoala.

Copiii institutionalizati au suferit trauma abandonului si a separarii de familie si se simt singuri, descurajati, vinovati, incapabili, fara valoare si fara viitor. Copiii si tinerii institutionalizati dar si din familii defavorizate, datorita situatiei familiale, a mediului din care provin si a traumelor acumulate, sunt foarte vulnerabili si cad prada foarte usor tentatiilor. Multi copii din centrele de plasament sufera de sindrom de privatiune: neatentie, hiperactivitate, deteriorare cognitiva, prietenie fara discernamant, coeficient de inteligenta redus, comportamente cvasiautiste.

Studiile de integrare pe piata muncii spun ca tinerii institutionalizati din Romania nu stiu sa fie independenti, sunt vulnerabili, interiorizati, usor de manipulat, inadecvati si au convingerea ca societatea le e datoare. La majoriatea copiilor si tinerilor sunt vizibile efectele traumei (institutionalizarii, separarii de familie etc) in puterea scazuta de concentrarea, lipsa atentiei, disciplinei, abilitati scazute de orientare si decizie, tulburari de atasament etc.

Dorim sa organizam cursuri vocationale de grup de teatru, dans si ateliere de dezvoltare personala pentru acesti copii prin care sa le antrenam si dezvoltam abilitatile, creativitatea, sa le crestem stima de sine, capacitatea de relationare si comunicare si capacitatea de integrare in societate.

Prin cursurile interactive si atelierele care ii stimuleaza, copiii si tinerii isi imbunatatesc abilitatile (de comunicare, relationare, lucru in echipa, vorbit in public, gestionarea emotiilor etc.), isi dezvolta simtul responsabilitatii prin respectarea programului de curs, dobândesc o disciplina și isi antreneaza rabdarea, prind incredere in fortele proprii pentru ca vad re-zultatele muncii lor si devin mai motivati sa isi continue studiile, in pofida tentatiilor.

CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?

Voluntarii Ajungem MARI Timis vor planifica, cu ajutorul coordonatorului local si al echipei de coordonare din Bucuresti, cursurile pentru cei 30 de copii si tineri institutionalizati beneficiari.
Cursurile vor fi identificate in functie de pasiunile si interesele copiilor astfel incat sa raspunda la nevoile pe care acestia le au, iar impactul sa fie cat mai mare in dezolvtarea copiilor.

Coordonatorul local si coordonatorul national vor identifica furnizorii de cursuri si vor incheia contractele de colaborare. Voluntarii si coordonatorii de centre vor organiza grupele si vor stabili programul impreuna cu facilitatorul cursului. Copiii vor fi alesi de voluntari, in functie de pasiunile si dorinta lor de implicare. Va exista de fiecare data cel putin un voluntar Ajungem MARI care participa la cursuri pentru a se asigura ca lucrurile merg conform planului si se va asigura saptamanal ca vor participa toti copii. Va incuraja copiii si va solutiona eventualele probleme logistice care pot aparea.

Voluntarii Ajungem MARI si coordonatorul local vor achizitiona materialele necesare auxiliare cursurilor si vor tine evidenta acestora.

Cursurile se vor desfasura in centre, saptamanal, in grupe de 10 copii, respectand toate masurile de siguranta. In cazul unor restrictii impuse de pandemie, vom organiza aceste cursuri online. Centrele din care provin copiii au logistica necesara (acces internet, echipamente IT) pentru a putea facilita accesul copiilor la actiivtati online. In acest caz vor organiza mai multe cursuri pentru grupe mai mici de copii, care sa poata fi gestionate corespunzator avand in vedere interactiunea strict online.

 

 

 

 

 

 

CE REZULTATE PROMITEM?

* 30 de ateliere de teatru, dans si dezvoltare personala organizate in beneficiul a 30 de copii si tineri institutionalizati din judetul Timis
* O mai buna autocunoaștere si capacitate de gestionare a emotiilor pentru cei 10 adolescenti care vor participa la ateleirele de dezvoltare personala
* Dezvoltarea creativitatii, a abilităților de exprimare, de miscare, lucru in echipa si comunica-re
* Imbunătățirea abilităților de concentrare și urmărire a unui scop
* Dobândirea unei discipline și antrenarea răbdării
* Imbunatatirea motricitatii
* Cresterea stimei de sine si a increderii in fortele proprii

CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN COMUNITATEA TA?

Copiii si tinerii vor avea ocazia sa interactioneze cu persoane noi si vor avea oportunitatea de a participa la activitati socio-educative de care au mare nevoie, mai ales dupa perioada de restrictii si izolare cand interactiunea lor cu mediul extern a fost extrem de limitata. Faptul ca isi vor putea consuma energia si se vor putea bucura de natura va diminua stresul, conflictele si starea tensionata care se creeaza intre copii si personalul din centre, dupa perioada lungi in care au stat inchisi in centre. Abilitatile pe care si le dezvolta vor contribui la o mai buna integrare a lor in societate si ii vor ajuta sa compeneseze lipsurile pe care copiii institutionalizati le au din cauza traumelor suferite.

ALTE ORGANIZAȚII, INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT

Colaboram cu DSASPC Timis, cu Fundatia Umanitara Chosen, Asociatia Crestina For Help, Asociatia Evanghelistica si de Caritate \’Iisus Speranta Romaniei”. In baza conventiilor de colaborare innoite anual, ne permit accesul in centre, ne aproba activitatile in centre si in afara centrelor si asigura buna desfasurare a lor si logistica necesara.

OBIECTIVUL DE STRANGERE DE FONDURI PRIN TIMOTION

1. Plata furnizori cursuri (150 lei/atelier/grupa de 10 copii / Plata furnizori cursuri / 30 ateliere * 150 = 4500 lei
2. Materiale auxiliare curs / Consumabile / 300
3. Cost operarea și administrare Timotion 1200

TOTAL 6000 lei


Doneaza si tu!


Campionii
nostri

Numar
campioni
4

Medinschi SILVIA , din echipa Alergotura

Și copiii sănătoși, dar defavorizați au nevoie de ajutor sa AJUNGĂ MARI ȘI MOTIVATI

Suma stransa: 0 lei


SUSTINE-L SI TU

Dan-Mihai Cuc , din echipa Visma

Creștem împreună!

Suma stransa: 250 lei


SUSTINE-L SI TU

Sorandaru Ciprian , din echipa ELECTRO

Programul educațional Ajungem MARI al Asociației Lindenfeld susține pe termen lung copiii și tinerii instituționalizați și din medii defavorizate pentru a AJUNGE MARI, adulți responsabili și independenți. Ajungem MARI este singurul program la nivel național care sprijină copiii și tinerii instituționalizați pe termen lung și prin activități săptămânale.

Suma stransa: 100 lei


SUSTINE-L SI TU

Alice Vasiloni , din echipa Ajungem MARI

Fii implicat!

Suma stransa: 0 lei


SUSTINE-L SI TU

Donatii directe

Prisacariu Raul 25 RON Salut! 
Nicola Admina 50 RON Reușim împreună! 
Anonim 40 RON Succes! 
Previous Next