|   Inscriere 

ARPID- Zâmbete pentru imunitate

Suma
stransa
27,275RON
Target
proiect
24,000RON
Procentaj
din proiect
113.6%
Numar
donatii
207

Zâmbete pentru imunitate: Asociația Română a Pacienților cu Imunodeficiențe Primare – ARPID

REZUMAT

Orice defect din naștere a sistemului imun se numește imunodeficiență primară (IDP) și reprezintă boli grave care pot duce la deces dacă nu sunt diagnosticate la timp și tratate corect. Pentru majoritatea pacienților cu IDP tratamentul constă în administrarea lunară de imunoglobulină umană în spital, toată viața. Fiind un medicament scump, el nu poate fi asigurat pe timp îndelungat decât prin program național de sănătate.

În ultimele 12 luni, pacienții cu IDP din toată țara nu și-au primit cu regularitate tratamentul necesar ca urmare a deficiențelor majore de aprovizionare cu imunoglobulină a pieței din Romania.

Pentru a ridica moralul celor afectați de IDP după un an greu și stresant ne-am propus să organizăm o tabără pentru 30 de persoane la o pensiune montană în zona Hațegului. Fiecare copil va fi însoțit de un părinte. Tabăra are ca scop suportul moral al acestor copii, prin joacă și socializare cu alți copii care se confruntă cu aceleași probleme. Vom oferi și suport psihologic prin aducerea unui psiholog voluntar. Nu în ultimul rând, tabăra va avea și scop educațional pentru părinți dar și pentru copii privind importanța igienei, a alimentației sănătoase, a necesității administrării corecte a medicației.

În cazul în care vor fi mai multe cereri de înscriere în tabără decât locurile disponibile, prioritate vor avea copiii cu IDP tratați la Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara.

DURATA: 4 luni

CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?

Din 2010 când a fost înființata, ARPID se implică activ în sprijinirea pacienților și familiilor acestora în vederea îmbunătățirii calității vieții și a comunicării cu medicii care îi tratează. Milităm pentru drepturile pacienților cu IDP, pentru acces la un diagnostic precoce și la tratament adecvat. Din anul 2012 ARPID a fost recunoscută ca membru cu drepturi depline în Organizația Internațională a Pacienților cu Imuno-deficiențe Primare (IPOPI), iar din 2013 face parte din Alianța Națională pentru Boli Rare din România (ANBRaRo).

ARPID (Asociația Română a Pacienților cu Imunodeficiențe Primare) s-a implicat activ în acest an în negocierile cu Ministerul Sănătății pentru asigurarea tratamentului acestor bolnavi.

Din 2014 am organizat anual tabăra de vară pentru copiii cu IDP.

Prin proiectul TIMOTION de anul trecut am tipărit patru noi broșuri care au fost distribuite medicilor de familie în cadrul Conferinței Naționale pentru Medicina de Familie, București, 26-28 octombrie.

De asemenea, organizăm anual o întâlnire a pacienților și participăm prin diferite evenimente la celebrarea Săptămânii Mondiale a Imunodeficiențelor Primare.

Întrucât toți membrii asociației sunt fie pacienți, fie părinti cu copii cu IDP, fie medici care au ales sa se implice voluntar suntem foarte motivați ca asociația noastră sa poată sa-și aducă cât mai mult aportul în îmbunatățirea calității vieții pacienților.

DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?

Sistemul imun reprezintă armata și securitatea organismului nostru. El asigură buna funcționare a tuturor organelor, ne apără de infecții, de cancer și de bolile autoimune. Deoarece din luna iulie a acestui an au fost probleme cu administrarea tratamentului și fiindcă mai mulți pacienți copii din asociație au fost foarte afectați de lipsa tratamentului din ultimele luni (mulți dintre ei au necesitat izolare la domiciliu sau au avut infecții severe și spitalizări prelungite) ne dorim să le oferim o săptămână de zâmbete și relaxare, să-i ajutăm măcar pentru o vreme să uite de necazuri, atât pe ei cât și pe părinți. Buna dispoziție și reducerea stresului au și efect terapeutic prin întărirea sistemului imun.

IDP fiind boli rare, sunt foarte puțin cunoscute atât în lumea medicală cât și în societatea civilă. Participând la evenimente care implică un public numeros avem șansa ca mesajul nostru cu privire la existența acestei categorii de boli să ajungă la cât mai multă lume și sperăm ca, în timp, pacienții să aibă acces mai rapid la un diagnostic corect și, implicit, la tratament.

Ne dorim foarte mult să participăm și în acest an la TIMOTION întrucât, pe lângă posibilitatea reală de a organiza tabăra pentru copiii cu IDP, evenimentul TIMOTION va avea loc din nou chiar în timpul Săptămânii Mondiale a IDP și va ajuta foarte mult în creșterea la nivel local a conștientizării existenței acestei categorii de boli.

CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?

Având în vedere că acești copii se confruntă cu o boală cronică pentru care nu există tratament curativ, acceptarea bolii și îmbogățirea cunoștințelor cu privire la diagnostic, măsuri de prevenire a infecțiilor și a altor complicații precum și păstrarea unui moral ridicat reprezintă pași importanți în păstrarea unei bune stări de sănătate și deci o șansă în plus ca acești copii să aibă parte de o viață cât mai sănătoasă și mai împlinită. Prin aceste întâlniri într-un loc relaxant, în aer liber, departe de spitale și zonele lor obișnuite de izolare dorim să le oferim copiilor și părinților un prilej de a se simți bine împreună, de a forma o comunitate unită, de a împărtăși experiențe și de a învăța unii de la alții, dar și de la specialiști.

Ne dorim să organizam tabăra pentru copiii cu imuno-deficiențe primare în prima săptămâna din iulie 2018. Tabăra va avea loc la o pensiune cu 30 de locuri din zona Hațegului. Sperăm să acoperim cu fonduri strânse în cadrul evenimentului TIMOTION cât mai mult din necesarul pentru tabăra, diferența urmând a fi suportată din alte surse (organizația internaționala a pacienților, sponsorizări de la diverse firme care ne-au ajutat și în trecut)

          

 

 

 

 

CE REZULTATE PROMITEM?

În primul rând promitem participarea a 30 de persoane (15 copii și 15 părinți) care sunt afectate de IDP la activități special gândite pentru a îi pregăti mai bine în gestionarea problemelor. Promitem ca cei 30 de participanți să se simtă mai siguri pe ei și cu moralul mai ridicat, deci și cu un sistem imun mai bun la finalul săptămânii de tabără. Sperăm ca această tabără să îi ajute să accepte cu mai mare ușurință tratamentele și internările în spital din anul următor.

Vom avea activități educaționale pentru părinți și copii privind importanța igienei, a alimentației sănătoase, a necesității administrării corecte a medicației.

În altă ordine de idei, în urma acestui proiect sperăm să creștem și gradul de diagnosticare precoce a IDP și astfel vom contribui la salvarea unor vieți.

CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN COMUNITATEA TA?

Prin derularea sa în Săptămâna Mondială a IDP, eveniment celebrat în toată lumea, va contribui la recunoașterea internațională a orașului Timișoara ca centru de referință în diagnosticarea IDP. Proiectul nostru va contribui și la informarea publicului larg despre Spitalului de Copii Louis Țurcanu ca centru de referință în diagnosticul și tratamentul IDP. Vom contribui de asemenea la facilitarea integrării în societate a pacienților cu IDP. Aceștia, în condițiile în care sunt diagnosticați la timp și urmează tratamentul corect, pot duce o viață normală, pot să meargă la școală și să lucreze, aducandu-și astfel contribuția în societate și returnând măcar parțial costurile tratamentului.

ALTE ORGANIZAȚII, INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT

Vom invita să ne susțină următorii parteneri: Spitalul Louis Țurcanu, a Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” Timișoara, Alianța pentru Bolile Rare din România, Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune și a Spitalul Clinic Municipal Timișoara.

PARTICIPAREA LA TIMOTION 2018

Fiecare pacient, medic va încerca să implice cât mai multe persoane din anturaj. De exemplu, la TIMOTION 2017, la cursa pe roți au participat diriginta și toți colegii unui băiat de 16 ani diagnosticat cu IDP dintr-un orășel din județul Timiș. Colegii au ales să îi facă o surpriză și a fost un moment foarte emoționant pentru el, pentru familie, pentru colegi și pentru noi, deopotrivă.

La standul ARPID am organizat anul trecut o expoziție de desene cu tema Săptămâna Mondială a Imuno-deficiențelor Primare organizată în colaborare cu Liceul de Arte Plastice Timișoara. Această expoziție poate fi în continuare vizionată pe holul de la intrarea principală a Spitalului de Copii Louis Țurcanu. Sperăm ca în 2018 să continuăm această colaborare și să îmbogățim colecția de desene. Am trimis aceste desene la un concurs internațional iar unul dintre ele a câștigat premiul cel mare. Sperăm să strângem un număr cât mai mare de alergători din comunitatea locală alături de pacienții cu IDP. La stand vom avea și noile broșuri și sperăm astfel să informăm cât mai multă lume despre existența imuno-deficiențelor primare.

INFORMAREA ȘI IMPLICAREA DONATORILOR ÎN PROIECT

Considerăm că ultimul an am adus un suflu nou asociației de pacienți, am avut multe intervenții în presă și pe posturile naționale de televiziune, avem o pagină de facebook mult mai activă. Toate proiectele noastre sunt publicate pe pagina de facebook a asociației. Intenționăm să contactăm donatorii de anul trecut, să-i convingem să fie alături de noi și anul acesta. Noul site al asociației va prezenta informații actualizate și va avea o secțiune de transparență financiară în ceea ce privește proiectele noastre.

OBIECTIVUL DE STRÂNGERE DE FONDURI PRIN TIMOTION – 24.000 lei

pensiune completa pentru 30 de persoane – 30*80 lei/pers*7 zile = 16.800 lei

transport: 2800 lei

materiale ateliere educaționale: 400 lei

Campionii
nostri

Numar
campioni
6

Stela Pirvu , din echipa ARPID

Sunt mama unui copil minunat cu imunodeficienta primara severa (Sindrom DiGeorge forma completa), care a trecut prin 9 interventii chirugicale, un transplant, 11 luni de spitalizare, septicemie de 6 ori, a ramas cu hemipareza faciala permanenta, hranire pe gastrostoma 3 ani.....si acesta este un scurt rezumat...

Stiu atat de bine ce inseamna acest diagnostic si cata suferinta este in spate.
Sustin orice actiune venita in sprijinul acestor pacienti!
Sustineti-ma si voi!

Suma stransa: 4,300 lei


Aura Vlad , din echipa ARPID

Sunt mama unui baietel in varsta de 9 anisori destept ,sensibil si foarte iubitor care a avut nesansa sa se nasca cu o boala neurodegenerativa foarte grava si fara tratament in lume ataxia telangiectasia ,Sebi.Imaginati-va cum ar fi viata voastra normala de acum peste cativa ani fara functii motrice...imaginati-va ca ajungeti sa priviti pozele in care mergeati,alergati ca ceilati iar prezentul este total invers !Este crunt!
Am ales sa prezint povestea noastra de viata ,povestea unui copil cu imunodeficienta primara ptr toti cei care nu stiu ce implica o asemenea afectiune.Toti sunt niste eroi !Toti au povesti triste!
Da tabara ptr multi dintre ei este singura vacanta pe care si-o planuiesc de la an la an.Asta in cazul in care sanatatea le permite binenteles!
De la an la an ne imputinim si asta este si mai crunt!
Pentru toti cei care il cunoasteti pe Sebi sustineti proiectul asta va rog!

Suma stransa: 2,650 lei


Iren Cornelia Alexoi , din echipa Cabinet dr. Iren Alexoi- Nutritie si dietetica

Sunt Dr Iren Alexoi, nutritionist –dietetician, si am ales sa sustin si anul acesta proiectul Zambete pentru Imunitate al Asociatiei Romane a Pacientilor cu Imunodeficiente Primare - ARPID. Acesti oameni si copii minunati mi-au fost si sunt o lectie de viata si de vointa in lupta cu boala nemiloasa si acum cu un sistem medical neputincios (criza imunoglobulinelor). Dar nu se lasa si inving obstacol dupa obstacol.
Oamenii acestia ma inspira sa lupt pentru educatie in sanatate, preventie si insusirea unui stil de viata sanatos indiferent de piedici, fie ele materiale sau legislative.
Am alergat alaturi de ei anul trecut trecand o bariere psihica si fizica la 10 km, anul acesta m-am mobilizat pentru 20 km. Avandu-i pe ei model sunt sigura ca imi voi indeplini misiunea cu succes.
Sanatate, vointa si puterea de a fi fericiti , va doreste cu drag Dr Iren Alexoi

Suma stransa: 2,380 lei


Andreea Henrietta Hertz

Dragi prieteni mari și mici, mă numesc Hertz Andreea sunt mama unui băieţel minunat pe nume Chris , sunt recunoscătoare pentru faptul că băieţelul meu este un copil sănătos, care poate să alerge și să se joace cu alţi copii, să meargă la școală și să facă sport. Dar din păcate nu toţi copiii sunt atât de norocoși, împreună cu băieţelul meu am hotărât să-i ajutăm. Anul trecut am participat la cursa pe roţi iar la finalul cursei, dezamăgit că nu s-a strâns o sumă prea mare , Chris și-a donat banii din pușculiţă. Dacă un copil de 7 ani poate, cred ca putem și noi. Anul acesta ne-am decis să facem ceva mai mult. Întotdeauna mi-am dorit să devin un campion, acum, cu ajutorul vostru pot deveni. Ajutaţi-mă să strâng o sumă cât mai mare pentru copiii cu imunodeficienţă primară. Tot ce trebuie să faceţi e să intraţi pe pagina Timotion , să susţineţi proiectul ARPID- zâmbete pentru imunitate și să donaţi sau să vă înscrieţi la curse. Sper să ne vedem la linia de start. Să fim campioni împreună. Multumesc!

Suma stransa: 1,380 lei


Elena Lautaru , din echipa ARPID

Sunt mămica unei fetițe în vârstă de 11 ani, pe nume Mădălina, care din păcate la vârsta de 6 ani a fost diagnosticata cu Imunodeficienta comună variabilă. Această boală iti împiedică corpul să se apere împotriva infecțiilor. Practic spitalul a devenit o a doua casă. De-a lungul timpului au survenit tot felul de complicații care îi pun viaţa în pericol...
Acesti minunati copii cu imunodeficienta sunt nevoiți să accepte toate investigațiile si tratamentele necesare...
Susținem proiectul ARPID pentru a le dărui un strop de fericire acestor copii! Strângând fonduri pentru a organiza o tabără sub atenta supraveghere a cadrelor medicale, ne vom asigura că vor avea parte de multe surprize frumoase!
Cei care o cunosc pe Mădălina si cunoasteti povestea ei, stiti prin cate a trecut.. Vă rugăm să ne fiți din nou alături si să sustineti acest proiect ARPID, suma minimă pe care o puteți dona este de 10 lei.
Vă mulțumim din suflet pentru sprijin, voi sunteți îngerii care le daruiti pacienților cu Imunodeficienta un strop de fericire!

Suma stransa: 350 lei


Grumăzescu Raluca , din echipa Teatrul Portabil

Maia este una din cursantele Școlii de Teatru Portabil, o fetiță talentată, superbă, mereu cu zâmbetul pe buze. Pentru ea și alți mici luptători la fel ca ea, am ales să susținem acest proiect.

Suma stransa: 130 lei


Donatii directe

Daniel Boncata 100 RON Pentru Maia 
MGI Coutier 10,000 RON Alaturi de voi! 
Brunter Robert 50 RON  
Belgun Ionut 10 RON Succes! 
Ciuhandu Gabriela 200 RON Felicitări pentru inițiativă! Mult success! 
Neteda Diana 100 RON Frumoasa initiativa! 
HELLA Romania 140 RON HELLA Romania se bucura sa sustina in fiecare an cauzele importante pentru comunitatea in care isi desfasoara activitatea, dar si pentru angajatii sai.

Mult succes tuturor participantilor! Sustinem ARPID! 
Boncalo Elena 50 RON Pentru copii 
Dan-Claudiu Ilca 50 RON Succes! 
Sabau Vlad 70 RON Succes! 
Dorina Gabor 70 RON  
Anonim 100 RON Fie ca prin aceasta tabara sa se poata aduca un mic zambet pe chipul copiilor si parintilor!  
Mihaela Coman 20 RON  
Mihaela Bataneant 200 RON  
Anghel-Lorinți Anca 30 RON  
Valentin Marginean 50 RON  
Vlad Sabau 10 RON  
ILCA DAN-CLAUDIU 75 RON  
Simona Besoiu 50 RON Pentru copii  
Costea Ioana Irina 50 RON Succes! 
Luigi Pezzi 30 RON  
Baldea Nicolae 200 RON Pentru tabara de vara a pacientilor cu imunodeficiente primare.Cu mult drag. 
Weinberg Gabriel 10 RON Succes! 
Vlad Aura 100 RON Pentru copii cu imunodeficienta cu drag! 
Brunter Robert 70 RON  
Lautaru Elena 50 RON Mult succes! Felicitări pentru inițiativă! 
Ioana Bataneant 200 RON  
Moldovan Adina 100 RON  
Previous Next