|   Inscriere 

Părinți în Dialog – Makerspace la scoala Babel

Suma
stransa
8,311RON
Target
proiect
8,000RON
Procentaj
din proiect
103.9%
Numar
donatii
145

Makerspace la Școala Babel: Asociația Părinti în Dialog

 

REZUMAT

Proiectul pe care școala noastră dorește să-l realizeze este legat de crearea unui spațiu de experimentare – un makerspace. Dorim să dezvoltăm un spirit antreprenorial al copiilor, implicându-i în experiențe de învățare interesante, care să le dezvolte creativitatea și capacitatea de a rezolva probleme concrete.

Prin inginerie, design, croitorie, traforaj, arhitectură, experimente științifice vor putea descoperi transdisciplinaritatea, vor deveni mai creativi și mai implicați, vor fi mai curioși și mai pregătiți să redescopere lumea și sa găsească moduri concrete de rezolvare pentru problemele comunității cu ajutorul unor adulți pregătiți în domeniile respective.

Acest spațiu se va regăsi în cadrul bibliotecii școlii și va cuprinde o selecție largă de materiale și scule, începând de la carton, țevi, cutii de carton, banda adeziva, piese lego, țesături, până la imprimanta 3D, kituri de robotică, kituri de circuite, Arduino, Raspberry PI.

Folosirea makerspaceului va crea o comunitate pentru că va implica munca în echipa (părinte/copil sau adult/copil). Oamenii vor fi atrași în makerspace de aceste facilități și vor rămâne pentru a forma o comunitate.

 

DURATA: Iulie 2018 – Februarie 2019

CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?

Școala Primara Babel este o inițiativă civica a grupului de părinti și profesori din cadrul Asociației Părinti în Dialog și își desfasoară activitatea în Timișoara, din septembrie 2016. Acest proiect a pornit din dorința de a schimba paradigma educationala din Romania, implementând și documentând un model educational bazat pe învățarea experiențială, care să poată fi replicat în alte școli, din Timișoara sau din alte orașe unde exista dorința de schimbare din partea părinților și a comunității.

În acest scop, Școala Babel este implicata în comunitatea educaționala timișoreană prin ateliere pentru părinti – profesori – copii, indiferent de școala la care își desfășoară activitatea.

Ne motivează încrederea ca generația tânără poate aduce contribuții majore la viitoarele proiecte, în special cei care nu își găsesc motivația în scoală, pot fi atrași sa-și găsească pasiunea și își vor îmbunătăți și rezultatele școlare.

 

DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?

Copiii sunt integrați din ce în ce mai mult într-o lume a consumului. Scopul activităților din cadrul makerspace-ului este de a-i încuraja să creeze, de a-și dezvolta abilități necesare secolului 21. Familiarizarea cu noile tehnologii și folosirea diverselor materiale în realizarea obiectelor proprii, îi va ajuta să se adapteze în viitor la o piață a muncii cu multe necunoscute.

– vom documenta un model de spațiu pentru proiecte (makerspace) si activități, care sa poată fi replicat în alte școli din Timișoara;

– din păcate, copiii învață prin memorare și nu au conexiune cu viața reală, nu sunt impulsionați să creeze și devin preponderent consumatori. Acest spațiu le va oferi posibilitatea de a aborda altfel lucrurile și a fi atrași către învățare;

– exista un makerspace în Timișoara destinat adulților (Plan Zero) și dorim sa oferim o astfel de experiență deschizătoare de orizonturi și celor mici, în special în școli;

– accesul celor pasionați, dar care nu dispun de resursele necesare pentru a experimenta.

 

CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?

Până în iulie 2018 se va amenaja, în cadrul școlii, spațiul pentru desfășurarea de activități, sub coordonarea lui Jay Thorne.

Se va face o echipa de voluntari cu expertiza în diferite domenii, care vor învața copiii și se va începe în vară cu o grupa de 15 copii în luna iulie și o altă grupa de 15 copii în august, care vor folosi acest spațiu timp de o săptămâna, în mod intensiv.

În cadrul Săptămânii Altfel 2018-2019, școlile pot utiliza makerspace-ul pentru a desfășura activitate cu copiii.

Sâmbătă vom organiza de 2 ori pe luna o întâlnire a grupului de kid makers.

 

CE REZULTATE PROMITEM?

Un spațiu dotat cu tot ce este nevoie pentru proiecte;

O comunitate de kid makers formata din 30 de copii de vârsta școlară și accesul în makerspace al școlilor de stat (cel putin 4);

Documentarea printr-un ebook și un video a procesului de creare și utilizare a acestui makerspace.

 

CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN COMUNITATEA TA?

Acest proiect va aduce în prim plan populara mișcare de maker education, ca și alternativa la învățarea pur academica. Prin mărturiile copiilor, sperăm să crească încrederea în competențele lor și dorința de a oferi experiențe similare în cadrul școlilor.

În plus, toate spațiile create în cadrul școlii cu ajutorul comunității vor fi disponibile pentru copiii din întreg orașul cu ajutorul ONG-urilor partenere, care le vor putea folosi pentru a organiza evenimente de învățare gratuite pentru aceștia.

Considerăm că fiecare comunitate ar trebui să aibă spații de tip makerspace, unde inovația și experimentarea să aibă loc.

 

ALTE ORGANIZAȚII, INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT

La implementarea proiectului ne vor ajuta: Asociația Babel Education, Asociația Învățătorilor Bănățeni, Asociația Inițiativa în Educație, Școala Fonkeling din Olanda, cu o bogata experiență în învățare experențiala.

Din cadrul Asociației Babel Education vor veni voluntari, care să ii ajute pe copii în cadrul proiectelor desfășurate. Asociația Învățătorilor Bănățeni și Asociația Inițiativa în Educație ne vor ajuta prin găsirea școlilor/cadrelor didactice doritoare sa-și desfășoare proiectele Școlii Altfel în cadrul makerspace-ului. Școala Fonkeling ne vor consilia în perioada mai-iulie 2018 și ne vor ajuta cu materiale (know how) necesare desfășurării unor proiecte din cadrul makerspace-ului.

 

PARTICIPAREA LA TIMOTION 2018

Participarea școlii la Timotion va fi anunțată pe paginile de facebook (atât a școlii, cât și a partenerilor), pe pagina web a școlii, dar și în rândul comunității de părinti și susținători ai școlii, pe grupurile de parenting/educație, în rândul prietenilor/cunoștințelor/rudelor, la locul de muncă, etc.

 

INFORMAREA ȘI IMPLICAREA DONATORILOR ÎN PROIECT

Pentru a-i ține la curent cu modul în care s-a amenajat spațiul și cum este folosit makerspace-ul, vom face un grup de Facebook unde vom posta informații și fotografii. Toți donatorii care doresc sa se implice în proiect sunt bineveniți în makerspace pentru a vedea cum decurg lucrurile.

 

OBIECTIVUL DE STRÂNGERE DE FONDURI PRIN TIMOTION – 8000 lei

Suma pe care ne dorim sa o strangem in cadrul evenimentului pentru amenajarea makerspaceului este de 8000 RON.

Cheltuieli legate de activitatile proiectului: 500 RON

Cheltuieli achizitie echipamente, papetarie si birotica: 5500 RON pentru 4 zone:

Zona prototip: Mini imprimanta 3D; White board; Flipchart; Papetarie (carton, markere, banda adeziva)

Zona robotica: Lego mindstorm; Arduino; Raspberry Pi

Zona creatie/design: Masina de cusut; Tesaturi; Consumabile (nasturi, ata, lut, etc)

Zona multimedia : Fundal colorat pentru fotografii; Microfon;

Cheltuieli de promovare: 400 RON

Campionii
nostri

Numar
campioni
7

Barcean Adriana Ioana , din echipa inEDU

#Makerspace la Scoala Babel
#donate #share

Mă numesc Adriana Ioana Bârcean si alerg pentru proiectul Makerspace al Asociatiei Parinti in Dialog (Scoala Babel) in cadrul Timotion pe 22 aprilie la Timisoara.

Sunt profesoara de limba engleza la Scoala Primara Martinesti din judetul Hunedoara si m-am intersectat in parcursul meu didactic, intr-un mod minunat cu Babel Centre, scoala de limbi straine din Timisoara. M-am bucurat mult cand a luat fiinta Scoala Babel si, peste masura, cand a aparut proiectul Makerspace si oportunitatea de a-l transforma in realitate.

Acum 6 ani, Asociatia Babel Education, prin oamenii ei extraordinari, dota modern o sala din Scoala Primara Martinesti, sala ce a servit si serveste desfasurarii a numeroase proiecte minunate.

It's time to pay back! :)

Ca mama de 4 copii consider ca am o responsabilitate in plus de a contribui ca lumea in care cresc copiii nostri sa fie suficient de buna pentru ei.

Am increderea ca odata creat acest spatiu, vom putea sa beneficiem de acesta si noi ca dascali si sa ducem cunostinte si expertiza in comunitatile in care ne desfasuram activitatea. (Anca Tiurean, iti multumesc pentru inspiratie!)

Atunci cand nu poti sustine financiar un proiect in care crezi dar vrei cu tot dinadinsul sa ajuti, trebuie ca exista cai pentru a putea contribui.
Fiecare avem datele necesare sa facem lumea in care traim, un loc mai bun, deci hai sa ne punem pe treaba!
Sustineti Makerspace la Timotion pe 22 aprilie.
Donate&Share

Suma stransa: 1,090 lei


TIUREAN ANCA , din echipa inEDU

Când ți-ai făcut ultima oară o socoteală despre „pe ce se duc banii?” lună de lună? Da, da, faci ce vrei cu ei. Dar ce vrei și de ce tocmai chestia aia? La o școală bună copiii învață să argumenteze, să discearnă și să colaboreze pentru realizarea unor proiecte care le depășesc plăcerea imediată în favoarea unei bunăstări pe termen lung, ce se realizează prin investiția în mediul social în care trăiesc. Pentru că mai devreme sau mai târziu ai de-a face cu instituția pe care ai hotărât să o ajuți să se dezvolte sau pe care ai lăsat-o de izbeliște în favoarea menținerii unui viciu personal. Vino alături de noi în cursa pentru creșterea calității educației!

Suma stransa: 800 lei


Krisztina Fitu

Noi nu ne dorim ca toți copiii să devină ingineri ca noi, dar ne dorim ca fiecare să poată gândi ca un inginer atunci când va fi nevoie. Noi dorim să dezvoltăm contextul fizic și mental care permite copiilor să pornească și să continue să dezvolte abilități noi care duc la alegerea de proiecte provocatoare și la oportunități interesante pentru ei în viitor. Dorim să inspirăm capacitatea, creativitatea și încrederea că vor deveni agenți ai schimbării în viețile lor și în comunitate.
Provocarea noastră este să pregătim copiii nu pentru ziua de azi ci pentru cea de mâine, un mâine care va cere cunoașterea unor tehnologii care azi nici nu există. De aceea considerăm foarte important să dezvoltăm abilități ca și curiozitatea, creativitatea și capacitatea de a învăța pe cont propriu. Acestea sunt abilitățile care sunt încurajate în cadrul acestui makerspace; putem spune că incurajăm de fapt un mod de viață:
“Everyone is a Maker, and our world is what we make it.”

Suma stransa: 600 lei


Monica Diaconu , din echipa Parinti in dialog - Scoala Babel

Sunt Monica si cred in copii si in potentialul lor de a schimba lumea. Cred ca intr-un mediu in care sunt sustinuti in visele lor. Ca invatatoare, vad cum copiii pot inventa lucruri extraordinare. Imi doresc acest Makerspace pentru a demonstra alaturi de copii, contributia extraordinara pe care ei o pot avea la lumea din jur.

Suma stransa: 500 lei


Mihai Negrea , din echipa Parinti in dialog

Împreună vom învinge!
Ne-am propus să realizăm un atelier pentru copiii din Timisoara pentru a da viață proiectelor la care ei se gândesc și pe care visează să le realizeze.

Suma stransa: 400 lei


Carmen Proteasa , din echipa Parinti in dialog - Scoala Babel

Cred în educație cu toată ființa mea. Cred în copii mai mult decât în orice și nu voi înceta să lupt pentru a-i vedea fericiți în școală.

I'm a do-er... cu alte cuvinte, sunt un om al practicului, al lucrului de mână, al construcțiilor, o mamă topită după lego-ul copilului ei și sunt un om care vrea să creeze lucruri, să își explice lumea prin experimente. Sunt un om care își face pâine acasă decât să cumpere și un om care ar căra saci de ciment pentru construcția unei case, ar bate cuie în lemn pentru un scaun și care ar sta fascinată în fața circuitelor electrice sau mecanice. De ce? Pentru că acestea sunt un rezultat al mâinilor prin acțiunea minții. Și pentru asta, pentru ca astfel de rezultate să apară, ai nevoie de un makerspace, un spațiu colaborativ de învățare.

Unelte, scule, imprimante, tot felul ce lucruri care, îmbinate, te ajută să depășești cine știe ce bariere mentale de care nu erai conștient. În creația și în învățarea de acest gen ești liber. Și eu cred în libertatea asta.

Punem copiii în mijlocul acestui spațiu de makerspace? Îi punem! Ce ar putea ieși de aici? Copii care devin creatori și care se descurcă dacă rămân fără pâine în casă. Devin adolescenți creativi și adulți practici, cu simțul realității în sânge.

Vreau să alerg 5 km pentru cauza asta și vreau să strâng măcar 1000 RON. Ajută-mă. Susține-mă.

O să mă "îmbrac" frumos în 22 aprilie: cu visul că acest maker space devine real prin noi toți.
Mulțumesc!

Suma stransa: 400 lei


Ari Buzoianu , din echipa Parinti in dialog - Scoala Babel

Intr-o buna zi colegii lui Ari din clasa a 2a si a 4a, de la Scoala Babel, se antrenau in Parcul Doja pentru Timotion. Asa a inceput povestea "Vreau si eu sa alerg la Timotion pentru scoala mea".
Nu e prima data cand Ari alearga la Timotion. In 2017 a terminat cu brio cursa de 1km. Anul acesta o sa alerge Crosul Continental de 2 km pentru ca oricum este obisnuit cu distanta asta - alearga des alaturi de mama lui care se antreneaza pentru Semimaratonul Profi.
Hai cu noi pe 22 (aprilie)!

Suma stransa: 321 lei


Donatii directe

Anonim 50 RON
Adriana David 100 RON Sustinem Makerspace pentru viitoarea generatie de inventatori!  
HELLA Romania 90 RON HELLA Romania se bucura sa sustina in fiecare an cauzele importante pentru comunitatea in care isi desfasoara activitatea, dar si pentru angajatii sai.

Mult succes tuturor participantilor! Sustinem Parinti in Dialog. 
Irimescu Ileana Lavinia 30 RON Doresc sa donez pt asociația părinți in dialog 
Anca Uzun 50 RON  
Anca Uzun 50 RON  
Dumitru Laurentiu 10 RON  
Adrian Sorin Ferdean 30 RON  
Alin Fitu 30 RON  
Andreea Holban-Radutiu 20 RON  
Valentin Holban-Radutiu 70 RON  
Liviu Herman 100 RON Let’s make it happen! 
Alexandra Pintea 50 RON un proiect pe care-l sustin din tot sufletul!!!  
Oana Raluca Jurca 50 RON  
Manuela Murariu 100 RON  
Mihaela Negrea 30 RON  
Krisztina Fitu 100 RON I believe, do you? 
Negrea Mihaela! 100 RON Alergati alaturi de Scoala Babel! 
ADINA FILIP 40 RON  
Previous Next