|   Inscriere 

Părinți în Dialog – Makerspace la scoala Babel

Suma
stransa
130RON
Target
proiect
8,000RON
Procentaj
din proiect
1.6%
Numar
donatii
4

Makerspace la Școala Babel: Asociația Părinti în Dialog

 

REZUMAT

Proiectul pe care școala noastră dorește să-l realizeze este legat de crearea unui spațiu de experimentare – un makerspace. Dorim să dezvoltăm un spirit antreprenorial al copiilor, implicându-i în experiențe de învățare interesante, care să le dezvolte creativitatea și capacitatea de a rezolva probleme concrete.

Prin inginerie, design, croitorie, traforaj, arhitectură, experimente științifice vor putea descoperi transdisciplinaritatea, vor deveni mai creativi și mai implicați, vor fi mai curioși și mai pregătiți să redescopere lumea și sa găsească moduri concrete de rezolvare pentru problemele comunității cu ajutorul unor adulți pregătiți în domeniile respective.

Acest spațiu se va regăsi în cadrul bibliotecii școlii și va cuprinde o selecție largă de materiale și scule, începând de la carton, țevi, cutii de carton, banda adeziva, piese lego, țesături, până la imprimanta 3D, kituri de robotică, kituri de circuite, Arduino, Raspberry PI.

Folosirea makerspaceului va crea o comunitate pentru că va implica munca în echipa (părinte/copil sau adult/copil). Oamenii vor fi atrași în makerspace de aceste facilități și vor rămâne pentru a forma o comunitate.

 

DURATA: Iulie 2018 – Februarie 2019

CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?

Școala Primara Babel este o inițiativă civica a grupului de părinti și profesori din cadrul Asociației Părinti în Dialog și își desfasoară activitatea în Timișoara, din septembrie 2016. Acest proiect a pornit din dorința de a schimba paradigma educationala din Romania, implementând și documentând un model educational bazat pe învățarea experiențială, care să poată fi replicat în alte școli, din Timișoara sau din alte orașe unde exista dorința de schimbare din partea părinților și a comunității.

În acest scop, Școala Babel este implicata în comunitatea educaționala timișoreană prin ateliere pentru părinti – profesori – copii, indiferent de școala la care își desfășoară activitatea.

Ne motivează încrederea ca generația tânără poate aduce contribuții majore la viitoarele proiecte, în special cei care nu își găsesc motivația în scoală, pot fi atrași sa-și găsească pasiunea și își vor îmbunătăți și rezultatele școlare.

 

DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?

Copiii sunt integrați din ce în ce mai mult într-o lume a consumului. Scopul activităților din cadrul makerspace-ului este de a-i încuraja să creeze, de a-și dezvolta abilități necesare secolului 21. Familiarizarea cu noile tehnologii și folosirea diverselor materiale în realizarea obiectelor proprii, îi va ajuta să se adapteze în viitor la o piață a muncii cu multe necunoscute.

– vom documenta un model de spațiu pentru proiecte (makerspace) si activități, care sa poată fi replicat în alte școli din Timișoara;

– din păcate, copiii învață prin memorare și nu au conexiune cu viața reală, nu sunt impulsionați să creeze și devin preponderent consumatori. Acest spațiu le va oferi posibilitatea de a aborda altfel lucrurile și a fi atrași către învățare;

– exista un makerspace în Timișoara destinat adulților (Plan Zero) și dorim sa oferim o astfel de experiență deschizătoare de orizonturi și celor mici, în special în școli;

– accesul celor pasionați, dar care nu dispun de resursele necesare pentru a experimenta.

 

CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?

Până în iulie 2018 se va amenaja, în cadrul școlii, spațiul pentru desfășurarea de activități, sub coordonarea lui Jay Thorne.

Se va face o echipa de voluntari cu expertiza în diferite domenii, care vor învața copiii și se va începe în vară cu o grupa de 15 copii în luna iulie și o altă grupa de 15 copii în august, care vor folosi acest spațiu timp de o săptămâna, în mod intensiv.

În cadrul Săptămânii Altfel 2018-2019, școlile pot utiliza makerspace-ul pentru a desfășura activitate cu copiii.

Sâmbătă vom organiza de 2 ori pe luna o întâlnire a grupului de kid makers.

 

CE REZULTATE PROMITEM?

Un spațiu dotat cu tot ce este nevoie pentru proiecte;

O comunitate de kid makers formata din 30 de copii de vârsta școlară și accesul în makerspace al școlilor de stat (cel putin 4);

Documentarea printr-un ebook și un video a procesului de creare și utilizare a acestui makerspace.

 

CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN COMUNITATEA TA?

Acest proiect va aduce în prim plan populara mișcare de maker education, ca și alternativa la învățarea pur academica. Prin mărturiile copiilor, sperăm să crească încrederea în competențele lor și dorința de a oferi experiențe similare în cadrul școlilor.

În plus, toate spațiile create în cadrul școlii cu ajutorul comunității vor fi disponibile pentru copiii din întreg orașul cu ajutorul ONG-urilor partenere, care le vor putea folosi pentru a organiza evenimente de învățare gratuite pentru aceștia.

Considerăm că fiecare comunitate ar trebui să aibă spații de tip makerspace, unde inovația și experimentarea să aibă loc.

 

ALTE ORGANIZAȚII, INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT

La implementarea proiectului ne vor ajuta: Asociația Babel Education, Asociația Învățătorilor Bănățeni, Asociația Inițiativa în Educație, Școala Fonkeling din Olanda, cu o bogata experiență în învățare experențiala.

Din cadrul Asociației Babel Education vor veni voluntari, care să ii ajute pe copii în cadrul proiectelor desfășurate. Asociația Învățătorilor Bănățeni și Asociația Inițiativa în Educație ne vor ajuta prin găsirea școlilor/cadrelor didactice doritoare sa-și desfășoare proiectele Școlii Altfel în cadrul makerspace-ului. Școala Fonkeling ne vor consilia în perioada mai-iulie 2018 și ne vor ajuta cu materiale (know how) necesare desfășurării unor proiecte din cadrul makerspace-ului.

 

PARTICIPAREA LA TIMOTION 2018

Participarea școlii la Timotion va fi anunțată pe paginile de facebook (atât a școlii, cât și a partenerilor), pe pagina web a școlii, dar și în rândul comunității de părinti și susținători ai școlii, pe grupurile de parenting/educație, în rândul prietenilor/cunoștințelor/rudelor, la locul de muncă, etc.

 

INFORMAREA ȘI IMPLICAREA DONATORILOR ÎN PROIECT

Pentru a-i ține la curent cu modul în care s-a amenajat spațiul și cum este folosit makerspace-ul, vom face un grup de Facebook unde vom posta informații și fotografii. Toți donatorii care doresc sa se implice în proiect sunt bineveniți în makerspace pentru a vedea cum decurg lucrurile.

 

OBIECTIVUL DE STRÂNGERE DE FONDURI PRIN TIMOTION – 8000 lei

Suma pe care ne dorim sa o strangem in cadrul evenimentului pentru amenajarea makerspaceului este de 8000 RON.

Cheltuieli legate de activitatile proiectului: 500 RON

Cheltuieli achizitie echipamente, papetarie si birotica: 5500 RON pentru 4 zone:

Zona prototip: Mini imprimanta 3D; White board; Flipchart; Papetarie (carton, markere, banda adeziva)

Zona robotica: Lego mindstorm; Arduino; Raspberry Pi

Zona creatie/design: Masina de cusut; Tesaturi; Consumabile (nasturi, ata, lut, etc)

Zona multimedia : Fundal colorat pentru fotografii; Microfon;

Cheltuieli de promovare: 400 RON


Doneaza si tu!


Doneaza si tu

Campionii
nostri

Numar
campioni
0

Donatii directe

ADINA FILIP 40 RON  
Previous Next